Double Turbo-hoekfrezen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Double Turbo-hoekfrezen

Fabrikanten hebben soms moeite met het behalen van goede oppervlakteafwerkingen zonder een hoog energieverbruik van de machine. Seco Tools heeft mede daardoor zijn assortiment hoekfrezen uitgebreid met de introductie van de Double Turbo. De frezen verbeteren ruwbewerkingen en verlagen het energieverbruik in staal, rvs, gietijzer en hogetemperatuurlegeringen.

Voor het hoogste productiviteitsniveau maken de gereedschappen gebruik van dubbelzijdige snijplaten met vier snijkanten en geavanceerde freeskwaliteiten van Seco Tools. De Double Turbo voldoet aan de wensen van zowel kleine werkplaatsen als fabrieken voor massaproductie.

Het systeem kenmerkt zich door een zeer accurate geometrie met de meest positieve spiraalhoek die mogelijk is om de kans op oppervlaktefouten te reduceren en om een hoeknauwkeurigheid van 90 graden mogelijk te maken, aldus Seco Tools. Met een dergelijke precisie worden de cyclustijden voor het afwerken aanzienlijk korter of, in sommige gevallen, volledig geëlimineerd, stelt het bedrijf.

Langere standtijden

Double Turbo-frezen zijn verkrijgbaar in 19 metrische varianten met een diameter van 32 mm tot 125 mm en 16 inchmaten van 1,25″ tot 5″. De Zomx16-snijplaten hebben hoge positieve geometrieën voor een effectieve spaanafvoer en lagere snijkrachten. Deze kenmerken minimaliseren trillingen voor langere standtijden en gladde oppervlakteafwerkingen, meldt Seco Tools.

Het dubbelzijdige ontwerp biedt, aldus het bedrijf, een aanzienlijke besparing van kosten per snijkant. De Zomx16-snijplaten omvatten twee geometrieën, ME10 en M12, en twee radii, 0,8 en 1,6. Zowel PVD als Duratomic CVD-kwaliteiten zijn verkrijgbaar.

Duurzamere keuze

Het ontwerp van de Double Turbo hoekfrees maakt efficiënter gebruik van materialen en bronnen, wat zorgt voor een verlaging van de uitstoot van CO2 voor een duurzamere en meer verantwoorde keuze, besluit Seco Tools.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven