Dormac verkrijgt dealerschap Litz Hitech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dormac verkrijgt dealerschap Litz Hitech

De Litz LU-800 wordt door Dormac gepresenteerd op de TechniShow 2016 van 15 t/m 18 maart in Utrecht (foto: Litz Hitech)

Machineleverancier Dormac CNC Solutions uit De Goorn heeft het dealerschap van Litz Hitech verworven. Deze Taiwanese fabrikant van verspanende machines heeft jaren voor diverse bekende machinemerken gewerkt en sinds enkele jaren produceren ze ook onder hun eigen naam machines. Met Litz in het leveringsprogramma dekt Dormac met de markt van grote tot kleine vijfassers met zwenktafel.

Het programma bestaat uit horizontale en verticale bewerkingscentra en boor-tapcentra. Met het dealerschap van Litz HiTech kan Dormac nu ook voldoen aan de vraag naar vijfassige bewerkingscentra met grotere tafelafmetingen. Bedrijfsleider Huib Wennekes van Dormac: “Litz HiTech heeft ondermeer het vijfassig simultaan bewerkingscentrum LU-800, met een tafeldiameter van 800 mm, in haar programma. Daarmee hebben we een antwoord op de vraag uit de markt naar vijfassig simultaan bewerken voor grotere diameters. Op de TechniShow zullen we deze machine dan ook als primeur laten zien.”

LU-800

Het LU-800 vijfassige simultane bewerkingscentrum is uitgerust met een gereedschapwisselaar met ruimte voor 64 gereedschappen en voorzien van een Heidenhain besturing. De machine is uitgerust met een stabiele draai-/zwenktafel (B/C-as of A/C-as) en de hoge machinestijfheid en stabiliteit komt grotendeels uit het U-vormige gietijzeren machineframe met bovenliggende geleidingen. Naast de LU-800 bouwt Litz ook het vijfassige simultaan bewekingscentrum LU-1200 welke een tafeldiameter heeft van 1.200 mm.

Het vijfassige LU-800 bewerkingscentrum van Litz heeft een draaizwenktafel met een diameter van 800 mm (foto: Dormac)
Het vijfassige LU-800 bewerkingscentrum van Litz heeft een draaizwenktafel met een diameter van 800 mm (foto: Litz Hitech)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven