Dormac toont snelloper Doosan Puma 400 tijdens Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dormac toont snelloper Doosan Puma 400 tijdens Metavak

De Puma draaimachines zijn voorbereid op inzet van een hogedruk-unit en voor programmering van de hydraulische bril (foto: Dormac)

Machineleverancier Dormac CNC Solutions zal tijdens de Metavak, de Puma 400 van Doosan op haar stand presenteren. Dit is op dit moment Dormac’s meest verkochte allround draaimachine. De Puma 400LMB is een drie-assige draaimachine met aangedreven gereedschappen.

Volgens Dormac onderscheidt de machine zich door  een stijf, gegoten machineframe. Met 770 mm draaidiameter en 978 mm draailengte is de Puma 400 LMB  geschikt voor de bewerking van lange werkstukken, zoals assen en cilinderhuizen. Maar ook voor het verspanen van korte werkstukken met aangedreven gereedschappen.

Hogedrukkoeling

Dormac toont de Puma 400 LMB draaimachine compleet met een klauwplaat en bril en tooling van Heku Tools. Om het verspaningsproces verder te optimaliseren zal Dormac de Puma 400 LMB draaimachine tevens voorzien van een 70 bar hogedrukpomp, die zorgt voor een betere warmte-afvoer direct op het snijvlak, waardoor de spanen sneller afbreken en sneller worden afgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven