Ga naar hoofdinhoud

Dormac met klanten bij Doosan

Voor de achtste keer op rij werd van 11 tot en met 14 mei jl, de DIMF, de Doosan International Machine Tools Fair georganiseerd op het fabriekscomplex van de Machine Tool divisie van Doosan Infracore Machine Tools in Zuid-Korea. Het Koreaanse conglomeraat Doosan, wil met dit event haar naamsbekendheid wereldwijd vergroten en zich profileren als een wereldspeler op het gebied van verspanende machines. Bijgaand een impressie van Dormac die samen met een aantal Nederlandse klanten het event in Zuid Korea bezocht.

De Doosan Internationale Machine Tool Fair (DMIF)vindt elke twee jaar, afgewisseld met de SIMTOS, de belangrijkste Koreaanse machinebeurs en in de aanloop naar de EMO. Doosan produceert in totaal 130 verschillende typen machines. Het DIMF event is dan ook een uitstekende gelegenheid om de grote verscheidenheid van machines aan de markt te tonen. De DIMF werd door 3000 bezoekers uit eigen land en bijna 600 bezoekers uit 38 landen bezocht.

 

Nederlandse metaalbewerkers met Dormac bij Doosan

Dormac CNC Solutions die de Koreaanse fabrikant Doosan op de Nederlandse markt vertegenwoordigd, bezocht de DIMF met een aantal Nederlandse klanten (Foto’s: Joost Verschure, Dormac CNC Solutions, voor meer foto’s zie ons foto-album)

 

29 nieuwe modellen

Doosan toonde tijdens haar DIMF event 65 machines, waaronder 29 nieuwe modellen. Onder de noviteiten waren ondermeer tien verticale bewerkingscentra, een aantal bewerkingscentra voor de matrijzenbouw en drie vijfassige bewerkingscentra. Verder waren er drie nieuwe verticale draaicentra, zes multitasking draaicentra en twaalf nieuwe horizontale draaicentra te zien. Interessant voor MKB bedrijven is de ontwikkeling van een vijfassig geïndexeerd bewerkingscentrum, op basis van een bewerkingscentrum uit de DNM-serie. Door inzet van een rondtafel is deze DNM 350/5AX zeer geschikt voor vijfvlaks bewerkingen en heeft bovendien een aantrekkelijke prijs. Een aantal van deze noviteiten zal tijdens de komende EMO Hannover 2011 te zien zijn. Leverde Doosan tot voor kort haar machines standaard met Fanuc besturingen, ook zijn de machines inmiddels leverbaar met Siemens en Heidenhain besturingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven