Complex, flexibel en efficiënt produceren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Complex, flexibel en efficiënt produceren

Puma SMX -2600ST (foto: Dormac).

Dormac CNC Solutions laat tijdens de TechniShow aan de hand van live-demonstraties op high-end draai- en freesmachines, procesautomatisering en -optimalisatie zien, hoe je kleine en grote series complexe producten op een flexibele en efficiënte manier kunt produceren.

Op haar 500 m2 grote stand stelt Dormac daarvoor de nieuwste Doosan draai-, frees-, multitasking en pendelmachines op, er wordt een cobotplein ingericht en er is ruim aandacht aan procesautomatisering en -optimalisatie. Dormac geeft daarmee invulling aan “Next Step in Smart Technology”, het centrale thema van TechniShow 2020.

5-Assige bewerkingscentra

Van de nieuwe machines die Doosan Machine Tools het afgelopen jaar heeft geïntroduceerd, is de DVF serie 5-assige bewerkingscentra een opvallende. Met deze productiemachines kunnen werkstukken in één opspanning in een zeer hoge nauwkeurigheid compleet worden bewerkt. In de markt voor 5-assige bewerkingscentra onderscheiden de machines uit de DVF serie zich op de volgende punten: compacte footprint, standaard vetsmeersysteem, hoog gebruiksgemak, thermische compensatie op spil en machineframe en geoptimaliseerd voor onbemande productie. Doosan geeft 5-assig frezen daarmee een nieuwe dimensie. De DVF serie is leverbaar met tafelgroottes vanaf ø 500 mm tot 800 mm.

Multitasking

Multitasking machines combineren de sterke punten van 5-assige bewerkingscentra met de mogelijkheden van krachtige draaicentra. Dormac demonstreert in dat segment de SMX3100 van Doosan. Met deze multitasking machine kunnen zeer complexe geometrieën in één procesgang worden bewerkt. Gezien de hoge bewerkingsnauwkeurigheden en prijs-/prestatieverhouding van de multitasking machines uit de SMX serie biedt Doosan hiermee productieoplossingen met een zeer hoge return on investment. Bezoekers kunnen op de SMX een eigen miniatuurauto laten produceren.

Automatisering

De vraag naar logistieke automatiseringsoplossingen is de afgelopen jaren enorm gestegen. Naast inzet van industriële robots, biedt Dormac daarvoor ook automatiseringsoplossingen met inzet van cobots van Doosan Robotics. Met uitzonderlijke gevoeligheid en botsingsdetectie, superieure veiligheid en nauwkeurige functionaliteit door de inzet van torque sensoren in alle gewrichten, onderscheiden deze cobots sterk op de markt. Op het cobotplein midden op de stand zal Dormac meerder applicaties demonstreren.

Dormac CNC Solutions is te vinden op stand A113 in hal 12.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven