Doosan vernieuwt DNM serie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Doosan vernieuwt DNM serie

Met de nieuwe DNM serie biedt Doosan meer bewerkingsmogelijkheden, een grotere productiviteit, een hoger bedieningsgemak en een lagere milieu-belasting (foto: Doosan)

Dormac CNC Solutions uit De Goorn meldt dat Doosan Machine Tools haar verticale bewerkingscentra van de DNM serie heeft vernieuwd. De DNM serie, waarvan er van de eerste en tweede generatie vanaf 2008 tot nu toe wereldwijd 35.000 zijn geïnstalleerd, wordt nu opgevolgd door de DNM 4500, 5700, 6700. Met de nieuwe DNM serie biedt Doosan meer bewerkingsmogelijkheden, een grotere productiviteit, een hoger bedieningsgemak en een lagere milieu-belasting.

De grotere bewerkingsmogelijkheden komen ondermeer ten uiting in een vergroot bewerkingsbereik, grotere tafelafmetingen en een hogere toelaatbare tafelbelasting binnen dezelfde footprint. Daarnaast zijn de gereedschapswisseltijden sterk verkort. Doosan past ook in deze nieuwe DNM serie spindels toe waarin de motoren in lijn zijn gekoppeld met de spindeleenheid. Bovendien zijn de spindels uitgerust met een thermisch compensatiesysteem, hetgeen een hogere bewerkingsnauwkeurigheid oplevert. De direct in lijn gekoppelde spindelmotoren vervangen de riem aangedreven spindels. Bij hogere snelheden levert dat een vermindering van de trillingen en het geluid op.

Groter bereik

Met een 6% groter bewerkingsbereik, grotere as verplaatsingen in de X- en Y-as en een 14% grotere tafel, kunnen grotere en complexere werkstukken binnen dezelfde footprint worden bewerkt. In tegenstelling tot voorgaande modellen wordt in de nieuwe DNM serie een nieuw smeersysteem toegepast, waardoor de noodzaak van oliescheiding vervalt. De jaarlijkse onderhoudskosten worden daardoor ruim gehalveerd.

Easy Operation Package

Op besturingsgebied komt Doosan tegemoet aan de wensen van de gebruikers, met onder andere het Easy Operation Package, die Doosan ook op andere nieuwe modellen toepast. Met deze functionaliteit biedt Doosan de mogelijkheid tijdens de productie de machine te programmeren terwijl de bewerking op het display realtime kan worden gevolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven