Ga naar hoofdinhoud

Doesburg Components investeert fors

Doesburg Components in Nieuw Bergen gaat de komende jaren fors investeren in uitbreiding van de productie. Een eerste begin is al gemaakt met een speciale gecombineerde Fastems robotcel die gietijzeren componenten voor remsystemen van vrachtwagens volautomatisch bewerkt. De komende jaren komen er meer robotcellen bij.

Doesburg Components, onderdeel van de Gietburg groep, heeft grote plannen. Om de toekomstige hoeveelheid producten vanuit de vrachtautoindustrie aan te kunnen, wil het bedrijf de komende jaren fors investeren in nieuwe, gerobotiseerde en geautomatiseerde bewerkingscentra. Ter aanvulling op het artikel dat vanaf vandaag te lezen is in Metaal Magazine hebben de desbetreffende investeringen betrekking op de periode 2011 tot 2015.

 

Doesburg_Component355.JPG

Van bovenaf is de robotcel goed te zien. Rechtsboven de Toyoda met een robot, in het midden de tafel en tussendeur, linksonder nog een stukje van de robot die bij de Quaser hoort (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de automatiseringsoplossing bij Doesburg Components klik hier)

 

De nieuwste Fastems robotcel is de eerste die onderdeel is van de forse investering. Deze robotcel bestaat uit twee bewerkingsmachines, een verticale Quaser MK603S en een horizontale Toyoda FH630SX. Fastems was verantwoordelijk voor de automatisering en de complete oplevering van het turn-key project. Het moeilijkste van dit turn-key project maar tevens ook de kracht van deze robotcel was wel de integratie van de robotsoftware met de machinesoftware.

 

Deze robotcel is zo ingericht, dat er ongeveer 30 producten per uur bewerkt worden, vanaf gietijzeren halffabricaat tot compleet bewerkt eindproduct. Daarom is de robotbesturing leidend ten opzichte van de machinebesturing. De robot geeft aan wanneer de machine kan gaan bewerken.

 

Het complete artikel over de uitbreidingen bij Doesburg Components en de exacte werking van de gecombineerde Fastems robotcel is vanaf vandaag te lezen in Metaal Magazine nummer 2.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven