Ga naar hoofdinhoud

DN Solutions op EMO: de sterkte van automatisering

NHP 5000 met RPS.

DN Solutions toont op EMO Hannover een gevarieerd aanbod aan 20 geavanceerde machines, die volgens het bedrijf, stuk voor stuk de sterkte van automatisering en technologische innovatie uitstralen. Zij passen in de categorieën: Flexibele automatisering, Ware digitalisering en Green forward.

Flexibele automatisering

OP het gebied van flexibele automatisering laat het bedrijf de vruchten zien van de samenwerking met verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in automatisering, waaronder robotautomatisering.

Bezoekers kunnen getuige zijn van de naadloze integratie van verschillende handling-oplossingen, zoals robots, portaalsystemen en palletverwerkingsoplossingen.

Deze koppelingen omvatten: Het compacte Lynx 2100LSYB draaicentrum met een samenwerkende robot, Puma TW2600M dubbelassig horizontaal draaicentrum met gantry loader, horizontaal bewerkingscentrum NHP 5000 met rotary pallet system (RPS) en 5-assig verticaal bewerkingscentrum DVF 4000 met automatische wisselaar van werkstukken.

Ware digitalisering

DN Solutions introduceert op de vakbeurs slimme productieoplossingen die gebaseerd zijn op gebruiksvriendelijke technologie rond digitale transformatie. De voordelen van digital twin-technologie zullen worden getoond, waaronder het minimaliseren van risico’s door virtuele verificatie en het verminderen van de insteltijd van machines.

Met multitasking draaicentrum SMX3100ST zal DN Solutions tevens de skiving-bewerkingstechnologie tonen met behulp van de tafeldraaifunctie.

Daarnaast zullen er live bewerkingsdemonstraties worden gegeven, met zorgvuldig geselecteerde onderdelen, om de bijzondere kenmerken en eigenschappen van elke machine effectief te kunnen laten zien.

Groen vooruit

Energiebesparende oplossingen van DN Solutions worden ook gedeeld. Voorbeelden zijn de nevelvrije oplossing voor olienevelreiniging en het monitoringsysteem voor stroomverbruik.

De nevelvrije oplossing heeft als voordeel dat het motorvermogen geminimaliseerd kan worden, wat resulteert in lagere stroom- en onderhoudskosten. Om dit doel te bereiken is de oplossing compact ontworpen. Daardoor kan deze de overgang maken van een fabrieks- naar een machinebewerkingsunit.

OP het gebied van samenwerking kunnen bezoekers de SMX2100ST multitasking machine van DN Solutions zien op de stand van Siemens. Door de samenwerking met Siemens is deze SMX 2100ST uitgerust met Sinumerik ONE, de CNC van Siemens die is geoptimaliseerd voor digital twin technologie.

Belang Europese markt

“EMO is ’s werelds grootste beurs voor bewerkingsmachines”, vertelt Kim Hyeok, CEO van de Europese divisie van DN Solutions. “Het is dan ook de beste beurs om onze naamsbekendheid te vergroten en onze producten en technologieën in Europa te promoten.”

“Europa staat, als kernmarkt voor de industrie, bekend om zijn actieve betrokkenheid bij automatisering en productiviteitsverbetering. We demonstreren onze geavanceerde technologische knowhow tijdens de EMO door op meer dan de helft van de machines automatiseringsoplossingen toe te passen. Hieronder zitten multitasking machines en 5-assige machines die de geavanceerde bewerkingstechnologie implementeren.”

“Met onze aanwezigheid op de EMO willen we laten zien dat we een toonaangevend bedrijf zijn op de wereldwijde markt voor bewerkingsmachines, gedreven door voortdurende technologische innovatie en het bieden van geïntegreerde oplossingen voor productietechnologie”, aldus Hyeok.

Highlights

Verticale 5-asser: DVF 5000 (digital twin)

Compact, simultaan 5-assig bewerkingscentrum DVF 5000 is voor hogesnelheidsbewerkingen. Dit nieuwe bewerkingscentrum biedt een goede productiviteit en betrouwbaarheid voor simultane 5-assige bewerkingen, legt DN Solutions uit.

“De stabiele structuur en het compacte oppervlak zijn ideaal voor de productie van kleine tot middelgrote werkstukken met complexe vormen. De DVF 5000 heeft ook een milieuvriendelijk, vetvrij smeersysteem.”

De DVF 5-assige modellen, met hun stijve ontwerp van de bewegende kolom en volledig geïntegreerde tafels, zijn leverbaar in diverse maten. Ze zijn, aldus het bedrijf, ideaal voor het bewerken van eigenlijk alles, van kleine, zeer nauwkeurige medische onderdelen tot grote onderdelen voor straalmotoren in de ruimtevaart.

Verticaal bewerkingscentrum: DNM-serie

Voortbouwend op de DNM- en DNM II-series, biedt de nieuwste versie van de DNM serie nog meer betrouwbaarheid en verbeterde prestaties, aldus de fabrikant. Bovendien beschikt de nieuwe serie over vetsmering van de rolgeleidingen.

“De ontwerpconcepten die ten grondslag liggen aan de DNM 4500/5700/6700-serie zijn hoge snelheid, hoge stijfheid en geschiktheid voor alle toepassingen. Tot de standaardkenmerken behoren het grootste bewerkingsbereik in deze klasse, direct gekoppelde spindels, rolgeleidingen en thermische compensatie voor hoge precisie.” Het zijn volgens het bedrijf kosteneffectieve en productieve verticale bewerkingscentra.

Multifunctioneel draaifreescentrum: SMX 2100ST

De multitasking Puma SMX-serie is de volgende generatie machines van het bedrijf met hoge productiviteit en hoge precisie.

Door de functionaliteiten en mogelijkheden van meerdere machines in één systeem te integreren, biedt de Puma SMX-serie gebruikers een oplossing voor multitasking bewerken waardoor bewerkingen aanzienlijk sneller gaan en dus de bewerkingstijd korter wordt.

“De Puma SMX-serie levert ook uitstekende bewerkingen met hoge precisie”, aldus DN Solutions. “De nauwkeurigheid wordt gewaarborgd door de thermische vervorming te minimaliseren met behulp van thermische compensatiesensoren en -systemen. Het ergonomisch ontwerp is gericht op bedieningsgemak en gebruiksvriendelijkheid.”

Horizontaal bewerken: NHP 5000 met RPS

De hoogproductieve horizontale bewerkingscentra uit de NHP-serie hebben, volgens het bedrijf “stabiele structuren, thermische compensatiesystemen en de mogelijkheid om de niet-productieve tijd te minimaliseren”.

Dit levert nauwkeurigheid en gecontroleerde spaanvorming. Met vetsmering voor alle kogelomloopspillen zijn de machines tevens milieuvriendelijk en dus een ideale keuze voor fabrikanten die kleine en middelgrote componenten bewerken. Op de EMO wordt de NHP 5000 gekoppeld aan een rondpalletsysteem (RPS).

Het bedrijf staat in hal 14, stand D6 en op de stand van Siemens, in hal 9, stand G54.

DN Solutions

DN Solutions (voorheen Doosan Machine Tools), opgericht in 1976, is wereldwijd actief in bewerkingsmachines met een gevarieerd productaanbod. Het gaat om meer dan 500 types van merken als Puma, Mynx, Lynx en DNM. “Ze hebben een immense populariteit verworven dankzij hun duurzaamheid, precisie en stijfheid.”

Het bedrijf levert high-end machines zoals 5-assige en multitasking machines, evenals hoogproductieve automatiseringsoplossingen en slimme productieoplossingen. DN Solutions levert tevens software voor zijn eigen NC D300.

Klanten zitten in diverse industrieën, zoals de auto-industrie, luchtvaart, medische diensten, energie, IT en bouw.

Het bedrijf heeft een netwerk van 155 overzeese dealers in 66 landen, waaronder Dormac CNC Solutions.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven