Ga naar hoofdinhoud

DMG Mori schetst pad naar digitalisering

Het Celos besturingssysteem is een van de troeven in het ‘path of digitization’ van DMG Mori (foto: DMG Mori).

DMG Mori pakt wederom groots uit op de EMO. De stand in Hannover beslaat opnieuw de complete hal 2. Op 10.000 vierkante meter worden acht wereldpremières getoond. Dat meldt vakblad Metaal Magazine in het voorbeschouwingsnummer van de EMO 2017. Ook demonstreert het Japans-Duitse bedrijf de nieuwste innovaties en integrale technologische oplossingen, voor uiteindelijk de digitale fabriek. 

DMG Mori toont tijdens de vakbeurs zo’n 80 hightech machines, waarvan de helft met automatisering. Kernthema op de stand is het ‘path of digitization’. Belangrijkste troeven hiervoor zijn het op apps gebaseerde Celos control and operating system, de DMG Mori technologiecycli en de klantspecifieke softwareoplossingen, die zorgen voor maximale efficiency in digitale productieomgevingen. In lijn hiermee demonstreert het bedrijf de diversiteit van zijn geautomatiseerde oplossingen in het nieuwe Vertico-design.

Premières

Het bedrijf komt weer met diverse wereldpremières op het gebied van draaien en frezen. Het nieuwste CTX 2500 700 universele draaicentrum is een inleiding voor de vijfde generatie van deze succesvolle serie, terwijl de CLX 550 het assortiment aan instapdraaimachines uitbreidt. De NTX 2500 betekent een uitbreiding van het portfolio van DMG Mori in draai-freesbewerkingen. De derde generatie CTV 250 en de Multisprint 25 en Multisprint 36 draaiautomaten met meerdere spindels zijn voorbeelden van automatisering, voor meer efficiency in serieproductie. De DMU 340 Gantry en DMU 200 Gantry 5-assige universele machines zijn twee wereldpremières als toevoegingen aan de XXL range.

Additive manufacturing

In een volledig gedigitaliseerde procesketen laat DMG Mori onder meer de eigen toekomstige technologieën in additive manufacturing zien. Het aanbod omvat Laser Metal Deposition (LMD) met poedernozzle maar ook Selective Laser Melting (SLM) in een poederbed. DMG Mori stelt daarmee de twee belangrijkste 3D metaalprint-productieprocessen voor klanten gebundeld te hebben.

Technology Excellence Center

In het DMG Mori Technology Excellence Center op de EMO is ‘van product tot proces’ het motto van de brancheoplossingen. Door al in een zeer vroeg stadium met klanten op te trekken in gezamenlijke procesontwikkeling, stelt DMG Mori in staat te zijn om klantspecifieke technische turnkey oplossingen aan te bieden in de aerospace, automotive, gereedschappen, die & mold en medische sectoren.

DMG Mori, hal 2.

Voorbeschouwing

Metaal Magazine zal aanwezig zijn op de EMO in Hannover om verslag te doen.
Het vakblad heeft op 8 september uitgepakt met een extra dik (70 pagina’s!) voorbeschouwingsnummer.
Neem een abonnement

Bekijk ook:

NIEUW

 

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven