DMG Mori toont Celos op Hannover Messe • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

DMG Mori toont Celos op Hannover Messe

Het 21,5’’ touchscreen panel van Celos dat werkt als een smartphone of tablet. DMG Mori streeft hiermee naar een papierloze werkomgeving (foto: DMG Mori)

Onder het motto ‘Integrated Industry – Next Steps’ van de Hannover Messe, waar intelligente technologieën en Industrie 4.0 centraal staan, presenteert DMG Mori het Celos besturingssysteem met de laatste ontwikkelingen. Celos maakt gebruik van een 21,5’’ touchscreen panel dat werkt als een smartphone of tablet en DMG Mori streeft hiermee naar een papierloze werkomgeving.

Celos kan het proces van idee tot eindproduct vereenvoudigen en versnellen. Verschillende apps geven de operator digitale informatie over documentatie en visualisatie over de werkopdracht, het bewerkingsproces en de machine. Daarnaast is Celos compatibel met PPS- en ERP systemen en is het mogelijk om het besturingssysteem te verbinden met CAD/CAM toepassingen. Toekomstige Celos apps kunnen eenvoudig door het systeem worden toegepast.

Werkopdracht managen

Celos kan en is veel meer dan besturingssysteem met een gebruiksvriendelijke interface. Het systeem assisteert de operator bij zijn werkzaamheden en leidt diegene stap voor stap door het setup proces. Bij eventuele fouten of aankomend onderhoud informeert het systeem met berichten de operator. Tijdens het open huis van DMG Mori in Pfronten (D) werden de Job Manager en Job Assistent app geïntroduceerd. Deze twee apps helpen de gebruiker bij het plannen, voorbereiden, optimaliseren en het systematisch uitvoeren van nieuwe werkopdrachten. Met Job Manager kunnen alle productierelevante gegevens voor het NC-programma, het werkstuk, de gereedschappen, en de spanmiddelen worden gevirtualiseerd. Ook kunnen alle documenten, gegevens en informatie die nodig zijn voor de werkopdracht structureel worden beheerd. Bij terugkerende opdrachten kunnen gegevens dan snel opgeroepen worden.

Tijdens het open huis van DMG Mori in Pfronten werd er uitgebreid op het Celos systeem ingegaan (foto: Tim Wentink)
Tijdens het open huis van DMG Mori in Pfronten werd er uitgebreid op het Celos systeem ingegaan (foto: Tim Wentink)

Virtuele assistentie

Met de Job Assistent kunnen digitaal voorbereide opdrachten systematisch worden verwerkt. De app controleert het NC-programma en de aanwezigheid van alle benodigde gereedschappen etc. De operator wordt stap voor stap door het programma geleid waardoor het proces van begin tot eind is gecontroleerd. Pas nadat deze stappen zijn doorlopen kan de productie starten. Dit verhoogt de veiligheid en de kans op fouten is daardoor minimaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven