DMG Mori start met eigen verzekeringen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

DMG Mori start met eigen verzekeringen

John Kooning, Ugo Ghilardi en Christian Thönes (v.l.n.r.) heffen het glas tijdens de opening (foto's: Metaal Magazine).

DMG Mori stapt binnenkort in Duitsland ook in verzekeringen. Eerder is het bedrijf ook al met eigen financieringen begonnen. “We willen de hele levenscyclus van de machine omvatten”, zei Ugo Ghilardi, divisional board member & sales excellence EMEA van DMG Mori, tijdens de opening van het nieuwe pand van DMG Nederland in Veenendaal.

Financiering bij DMG Mori is al actief in Nederland, verzekeringen zal kort na Duitsland ook in Nederland starten.

“Wij hebben meer kennis van de markt dan een bank”, stelde John Kooning, directeur DMG Mori Nederland. “Zo hadden wij tijdens de EMO in 2017 contact met een Nederlands bedrijf dat bij zijn bank geen financiering rond kreeg voor een nieuwe machine. Wij zagen het toekomstperspectief van het bedrijf en gingen met hem in zee. Sindsdien heeft het bedrijf nóg een machine bij ons aangeschaft.”

Customer care

Service is de sleutel en customer care maakt daar een belangrijk onderdeel van uit, vertelde DMG Mori-topman Christian Thönes eerder tijdens de opening. Het bedrijf lanceert dan ook later dit jaar een customer portal om een ware community te creëren. Dit onder meer voor het bestellen van reserve-onderdelen of voor onderhoud.

Volgens Ghilardi komen daar de komende 10 tot 15 jaar papierloze digitale betalingen bij. De machine is tegenwoordig onderdeel van een groter ecosysteem, zegt hij. “Wij bieden een complete connectie. Het wordt een kwestie van tijd dat klanten gaan betalen voor aantal spindeluren en niet meer voor machines.”  

Vernieuwd pand op bestaande plek

Thönes gaf tijdens de opening verder aan dat het bedrijf gelooft in een sterke, gedecentraliseerde structuur, omdat het werk toch lokaal moet gebeuren.

DMG Mori Nederland bleef op de bestaande plek in Veenendaal zitten, omdat de locatie goed is, stelt Kooning. “Verhuizen was ook geen optie omdat onze medewerkers uit de buurt komen. Die zitten hier en die blijven hier. Dus verduurzamen we op de plek zelf.”

De receptie.

Op de bestaande plek is de indeling helemaal op de schop gegaan om het geheel naar de meest recente standaarden aan te passen en te moderniseren. Het oogt veel lichter en opener. Ook heeft het bedrijf nu snelle glasvezelverbindingen voor optimale connectivity.

De opening van het vernieuwde pand was tegelijk met de opening van de Demoweek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven