DMG / Mori Seiki pakt uit tijdens EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

DMG / Mori Seiki pakt uit tijdens EMO

DMG / Mori Seiki zal naar verwachting gedurende de EMO Hannover 2013 in hal 2, meteen bij de ingang Noord van de beurs, als vanouds stevig uitpakken. Een nieuw ‘Stealth Design’ en de effecten van vervolgstappen om de internationale samenwerking tussen DMG en Mori Seiki nog verder te verdiepen zullen zichtbaar zijn.

Op een oppervlak van 7000 vierkante zal DMG  / Mori Seiki tijdens de EMO Hannover 2013 in hal 2 een honderdtal machines onder spaan presenteren waaronder achttien ‘Weltpremieren’. DMG / Mori Seiki is hiermee ook dit jaar de grootste exposant van de beurs in Hannover (D).  De verwachting is dat dit jaar tijdens de EMO Hannover 2013 de integratie van Mori Seiki en DMG nog veel meer en beter zichtbaar zal zijn. Op een onlangs gehouden Hausausstellung in Bielefeld waren daarvan al voorbeelden zichtbaar.

 

De nieuwe CTV 160 van DMG / Mori Seiki met Stealth Design. Dit is een vrij compacte verticale draaimachine die DMG / Mori Seiki aanbiedt voor een prijs van euro 149.900. Rechts naast de machine een magazijn voor 22 werkstukken van rond 160 mm x 160 hoog (of 37 plaatsen van rond 85 mm bij 160 mm hoog) (foto’s: Reinold Tomberg)

De nieuwe CTV 160 van DMG / Mori Seiki met Stealth Design. Dit is een vrij compacte verticale draaimachine die DMG / Mori Seiki aanbiedt voor een prijs van euro 149.900  (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s kijk in ons digitale foto-album)

 

Met Siemens

Zo werd bijvoorbeeld het horizontale bewerkingscentrum NHX 4000 getoond. Dit is overduidelijk een machine uit de bloedgroep Mori Seiki. Echter, de styling van de machine en de keuze van machinecomponenten zijn voor de Duitse markt zodanig aangepast, met een CNC-besturing van Siemens, dat dit horizontaal bewerkingscentrum prima past in het leveringsprogramma van DMG.

 

Naamswijziging

Dat DMG en Mori Seiki alle stappen zetten bij de opbouw van een wereldconcern bleek ook dit voorjaar uit de besluitvorming van de aandeelhoudersvergadering van Gildemeister (de moeder van DMG). Bijna 100% van de aandeelhouders hebben ermee ingestemd dat de naam ‘Gildemeister Aktiengesellschaft’ veranderd wordt in ‘DMG Mori Seiki Aktiengesellschaft’. In het jaarverslag over 2013 laat Mori Seiki weten dat ‘’Mori Seiki Co., Ltd. is now preparing to become a newly reborn company under the name of DMG Mori Seiki Co., Ltd’’.  Deze naamsveranderingen kun je zien als  volgende stap bij de verdieping van de samenwerking. In Nederland heeft DMG/ Mori Seiki een vestiging in Veenendaal, waarvoor Landré Machines in Vianen de verkoop en service voor de Mori Seiki machines verzorgt.

  

Stealth Design

DMG / Mori Seiki zal tijdens de EMO Hannover 2013 o.a. de machinestyling ‘Stealth Design’ presenteren. Begin juni tijdens de huisshow in Bielefeld werden al twee machines gepresenteerd met de nieuwe styling: de verticale draaimachine CTV 160 en het horizontale bewerkingscentrum DMC 60 H linear. De benaming is afgeleid van de kenmerkende hoekige vormen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven