DMG Mori bouwt grootste zonne-energiesysteem Japan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

DMG Mori bouwt grootste zonne-energiesysteem Japan

Eerste serie zonnepanelen op Iga Campus van DMG Mori.

DMG Mori gaat in Japan een omvangrijk zonne-energiesysteem installeren. Dit systeem komt op de daken van de Iga Campus; de grootste productiebasis van de DMG Mori Group in de prefectuur Mie. Met een dakoppervlak van 130.000 m2 en een capaciteit van 13.400 kW wordt dit het grootste systeem voor het opwekken van zonne-energie voor eigen gebruik in Japan.

De bouw van de eerste partij zonnepanelen is in augustus 2022 begonnen en is op 1 februari al gestart met het opwekken van 5.400 kW stroom. De huidige zonnepaneelgrootte zal 6 miljoen kWh per jaar opwekken, wat ongeveer 13% van de jaarlijkse stroomvraag op Iga Campus dekt.

De tweede lichting zonnepanelen zal volgend jaar gereed komen en vanaf februari 2024 5.200 kW (5,2 MW) gaan leveren. De derde lichting zal in december 2024 in gebruik worden genomen om nog eens 2.800 kW (2,8 MW) te genereren voor een totaal van ongeveer 13.400 kW (13,4 MW).

30% van jaarlijkse stroombehoefte

Nadat de derde lichting zal zijn voltooid, zal het dan volledige systeem voor de opwekking van zonne-energie 14 miljoen kWh (14.000 MWh) per jaar leveren. Dat dekt ongeveer 30% van de jaarlijkse stroombehoefte op Iga Campus.

Het zonne-energiesysteem is een on-site PPA (power purchase agreements)-model dat wordt geleverd door Tess Engineering uit Osaka.

Alle opgewekte elektriciteit zal worden gebruikt voor eigen verbruik op de Iga Campus, waardoor de CO2-uitstoot van de productielocatie met ongeveer 5.300 ton per jaar wordt verminderd.

Stabiele energiebron voor lange termijn

Met de installatie van systemen voor de opwekking van zonne-energie kan DMG Mori zich verzekeren van een stabiele energiebron voor de lange termijn. Daarmee worden marktschommelingen of problemen met de brandstofvoorziening voorkomen. Ook versterkt hernieuwbare energie de veerkracht van het bedrijf en vermindert het de CO2-uitstoot.

DMG Mori geeft aan diverse inspanningen te leveren voor een CO2– neutrale, op recycling gerichte en duurzame samenleving.

CO2-vrije elektriciteit in alle vestigingen Japan

Op het gebied van hernieuwbare energie gebruikt DMG Mori al CO2-vrije elektriciteit in al zijn vestigingen in Japan. Sinds mei 2022 is op de Iga Campus een nieuw gebouwde biomassacentrale in bedrijf die houtsnippers gebruikt als brandstof voor CO2-neutrale stroomopwekking.

Ook in de VS

Op de Davis-fabriek van DMG Mori in de Amerikaanse staat Californië is sinds november 2022 een ander systeem voor de opwekking van zonne-energie in bedrijf. Vanaf februari 2025 zal de Nara Campus van DMG Mori in het Japanse Nara ook zonne-energie gaan opwekken.

Bovendien compenseert DMG Mori de CO2-uitstoot die niet door eigen inspanningen kan worden verminderd door te investeren in internationaal erkende duurzame klimaatbeschermingsprojecten.

Volledige productie CO2-neutraal

Sinds 2021 is de volledige productie van DMG Mori – van de aankoop van onderdelen tot aan de verzending van producten – volledig CO2-neutraal. Alle DMG Mori-machines worden inmiddels wereldwijd geleverd met het Greenmachine-keurmerk.

DMG Mori geeft aan het gebruik van hernieuwbare energie te blijven uitbreiden om de vermindering van de uitstoot van koolstofdioxide te versnellen en bij te dragen aan de realisatie van een CO2-neutrale samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven