Ga naar hoofdinhoud

DMC 80 H biedt meer variatie

Op de huisshow van DMG/Mori Seiki die eind januari plaatsvond in Pfronten (D) was de nieuwe horizontale DMC 80 H linear één van de noviteiten. Deze machine vult de reeds in 2012 geïntroduceerde DMC 60 H linear aan, waarbij de DMC 80 H met name geschikt is voor grotere werkstukken.

De horizontale machines van DMG/Mori Seiki vinden hun weg vooral naar de metaalbedrijven die als toeleverancier werkzaam zijn en naar de automobielindustrie die deze machine vooral inzet voor het bewerken van motor- en transmissie-onderdelen. Ook worden dit soort machines veel ingezet in de hydrauliekindustrie. Horizontale machines lijken hiermee aan populariteit te winnen.

 DMC 80 H linear DMG Mori Seiki

DMG/Mori Seiki belooft met de nieuwe DMC 80 H linear een hogere dynamiek, stabiliteit en nauwkeurigheid (foto: DMG/Mori Seiki)

 

De nieuwe DMC 80 H heeft een grote bewerkingsruimte. De opspantafel is 630 mm bij 630 mm. Daarmee zijn werkstukken tot een doorsnede van 1.000 mm op te spannen. Bij de vijf-assige versie met zwenk-rondtafel bedraagt de werkstukhoogte 900 mm bij een maximale massa van 600 kg. Bij de normale NC-rondtafel bedragen deze waarden zelfs 1.100 mm respectievelijk 900 kg.

 

Spindelkeuzes

De machine beschikt standaard over een palletwisselaar, waarbij de vloeroppervlakte van de machine desondanks relatief klein blijft met 19 vierkante meter. Qua spindels zijn er diverse keuzemogelijkheden. De standaardspindel levert 12.000 omw/min, een vermogen van 20 kW en een koppel van 110 Nm, maar er zijn ook spindels met 18.000 omw/min of bijvoorbeeld een spindel met een HSK-A100 opname en een koppel van 430 Nm.

 

Gereedschapswielmagazijn

Veelzijdig bij deze horizontale machine is het gereedschapswielmagazijn. In de HSK-A63 uitvoering biedt deze reeds plaats aan 40 gereedschappen. Middels extra gereedschapswielen zijn er tot maximaal 363 gereedschappen mogelijk. De machine heeft een korte spaan-tot-spaantijd van 2,6 sec. In de HSK-A100 uitvoering biedt het magazijn plaats aan 243 gereedschappen. Lengtes van de gereedschappen zijn maximaal 650 mm.

 DMC 80 H linear gereedschappen DMG Mori Seiki

De gereedschappen worden opgeslagen in wiel-carrousel-vorm. Dit is naar keuze uit te breiden waardoor er tot maximaal 363 gereedschappen opgeslagen kunnen worden

 

Snel

Lineaire motoren in de X-, Y- en Z-as zorgen voor ijlgangen tot maximaal 80 m/min. Om de nauwkeurigheid van de assen, maar ook van de motorspil en rondtafel te waarborgen, zet DMG/Mori Seiki in op effectieve koeling van deze onderdelen. Ook liggen de diverse aandrijfmotoren buiten het bereik van de werkruimte, waardoor de temperatuurinvloeden geminimaliseerd worden. Verder zegt DMG/Mori Seiki de afvoer van spanen te hebben geoptimaliseerd voor dit type. De machine beschikt over een 15 inch SlimLine bedieningspaneel met Siemens 840D solution line CNC-besturing. DMG/Mori Seiki Benelux is gevestigd in Veenendaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven