Diehl Aviation kiest Altair • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Diehl Aviation kiest Altair

Geoptimaliseerde en gecertificeerde prullenbak voor een vliegtuig (foto: Diehl Aviation).

Diehl Aviation heeft een meerjarig contract gesloten met simulatiespecialist Altair. Daarmee wordt Altair OptiStruct de primaire software voor het beoordelen en certificeren van alle structurele ontwerpen van het bedrijf.

Verder gaat de toeleverancier voor de luchtvaartindustrie de Altair AcuSolve gebruiken voor ‘Computational Fluids Dynamics’ (CFD). Altair’s HyperWorks-suite wordt de bedrijfsstandaard voor modelleren en visualiseren.

Altair wil met de meerjarige overeenkomst voldoen aan Diehl Aviation’s consolidatiestrategie, gericht op meer samenwerken met strategische leveranciers.

Diehl Aviation gaat met de oplossingen, technologie en ervaring van Altair in de luchtvaartindustrie invulling geven aan huidige en toekomstige behoeften van een groeiend aantal gebruikers van de CAE-software.

‘Betere constructies ontwerpen’

“Het verheugt ons dat Altair door Diehl Aviation is geselecteerd als strategische CAE-leverancier”, zegt Anthony Mc Loughlin, sales director luchtvaartindustrie bij Altair Engineering. “Wij gaan hen de komende drie jaar en erna helpen bij het oplossen van engineeringuitdagingen.”

De keuze bevestigt volgens hem dat OptiStruct de volgende generatie standaard ‘solver’ wordt voor het certificeren van structurele ontwerpen in de luchtvaartindustrie. “Met de geïntegreerde analyse- en optimalisatiemethode helpt OptiStruct engineers betere constructies te ontwerpen, die sneller en betrouwbaarder te certificeren zijn.”

‘Industriestandaard’

“Door OptiStruct te kiezen als primaire software voor het beoordelen en certificeren van onze structurele ontwerpen, kunnen wij voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van een groeiend aantal CAE-gebruikers”, zegt Veit Thomas, head of stress/weight/simulation bij Diehl Aviation.

“Maar ook invulling geven aan de consolidatiestrategie richting strategische leveranciers. Dankzij Altair’s kennis en nieuwe generatie solveroplossingen zijn ze een industriestandaard geworden en voor ons bedrijf de juiste keuze als primaire strategische CAE-partner.” 

Diehl Aviation 

Diehl Aviation is wereldwijd leverancier van vliegtuigsystemen en oplossingen voor cabines. Het bedrijf heeft ruim 5.400 medewerkers. Klanten zijn grote vliegtuigfabrikanten, waaronder Airbus (vliegtuigen en helikopters), Boeing, Bombardier en Embraer, maar ook operators van lijn- en vrachtvliegtuigen.

Altair

Altair is gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van simulatietechnologie, voor het optimaliseren van productontwerpen, engineeringmethoden en -processen en beslissingen die bedrijfsprestaties verbeteren. Afnemers zijn meer dan 5.000 bedrijven wereldwijd, in verschillende markten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven