Dematic Robotics Center of Excellence • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dematic Robotics Center of Excellence

Dematic Robotics.

Het Robotics Center of Excellence is een nieuw opgerichte afdeling van Dematic. Deze afdeling is gespecialiseerd in de ontwikkeling en de techniek van door robots ondersteunde automatisering.

De nieuwe loot is verantwoordelijk voor de implementatie van robotica-oplossingen waarbij taken voldoen aan de eisen om ondemand- en omni-channel-verzendingen nog efficiënter, productiever en reactiever uit te voeren.

Het Dematic Robotics Center of Excellence dat is opgericht, biedt een breed pakket aan geautomatiseerde oplossingen, gebaseerd op procesverbeteringen, robottechnologie, nieuwe visies en procesverbeteringen. Van de ontvangst van de goederen tot en met de verzending kunnen deze oplossingen voor elke taak in het magazijn ingezet worden. Typische oplossingen zijn het laags- en stuksgewijs depalettiseren, vullen van containers, het klaarmaken van stukgoedzendingen met robots, kitting, gebruik van crossbelt- en tassensorteersystemen, zoals palettiseren en laden van vrachtwagens. Dit zijn oplossingen voor het afhandelen van stukgoed, kratten, containers, lagen en paletten.

Hoofd nieuwe afdeling

Crystal Parrott is het hoofd van de nieuwe afdeling Robotics Center of Excellence. Parrott heeft meer dan 28 jaar ervaring op het gebied van robotica en automatisering en is verantwoordelijk voor alle roboticainitiatieven, het coordineren van het roboticastappenplan en de ondersteuning van roboticaoplossingen. Voor zij bij Dematic kwam, was Parrott bij het Southwest Research Institute verantwoordelijk voor de ontwikkeling van verregaande robotoplossingen.

Tekort aan arbeidskrachten

Jim Stollberg, EVP Global Product & Solution Management bij Dematic, stelt: “Onze klanten zoeken naar oplossingen voor de vele uitdagingen bij het afhandelen van taken door het steeds veranderende verbruikersgedrag. Robotica-automatisering is hiervoor de oplossing. Al decennialang bieden roboticatoepassingen in de maakindustrie oplossingen voor te tekort aan arbeidskrachten en zorgen ze voor een nauwkeurig en snel bedrijfsproces. E-commerce-fulfillment, magazijnopslag voor detailhandelsbedrijven evenals groothandel (B2C en B2B) zijn een paar van de typische marktsectoren die voldoen aan de eisen voor een geautomatiseerde en door robots ondersteunde afhandelingen van de opdrachten.”

Nieuwe functies combineren

“Technologische veranderingen voor de toekomst, in de product handling en op het gebied van software zijn de sleutelfactoren waarmee een breed toegepaste robottechnologie het proces efficiënter en voordeliger maakt”,  zegt Parrott. “Bovendien kunnen wij onze ervaringen uit het verleden bij het implementeren van roboticaoplossingen voor het depalettiseren en palettiseren gebruiken en met nieuwe functies combineren. Hiermee worden oplossingen geboden voor de robotica-afhandelingen van stukgoederen, het vullen van containers en het gesorteerd vullen van containers en voor nog vele andere toepassingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven