De Blok Groep investeert in twee metaalprinters • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

De Blok Groep investeert in twee metaalprinters

Jan Floor van Egmond (links)directeur Landré en Erik Blok, general manager Blok Groep (foto: Landré)

De Blok Groep in Velsen-Noord maakt de investering bekend in een tweetal Conceptlaser 3D-metaalprinters. Het gaat om een Conceptlaser M2 Cusing en een Conceptlaser XLine 2000R, dat met een bouwplatform van 800 mm x 400 mm x 500 mm, de grootste 3D-metaalprinter is die Conceptlaser op dit moment bouwt.

De XLine wordt geleverd met Dual Laser 2x 1000 W en is tevens voorzien van een tweede ‘Proces Module’ waardoor de machine volcontinu kan produceren. De Conceptlaser M2 Cusing zal door leverancier Landré al in augustus worden geleverd, waarna de grote XLine 2000R volgend voorjaar zal volgen.

Strategisch

De investering in de 3D-metaalprinters is onderdeel van een strategisch partnerschap tussen de Blok Groep, Landré en Conceptlaser, waardoor de Blok Groep toegang krijgt tot het netwerk en de knowhow van Concept Laser. Deze knowhow zal ook worden ingezet voor het redesignen van producten voor 3D-printen. Daarnaast zullen de beide 3D-metaalprinters ook worden opgenomen in het online RapidCenter productieplatform van Landré.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven