Ga naar hoofdinhoud

Darley kniplijn voor China gereed

De door Darley vorig jaar verworven opdracht voor de productie en levering van een volautomatische kathode-kniplijn is nu volledig afgemonteerd. Om deze lijn te kunnen proefdraaien moest, zelfs met behulp van een extra aggregaat, een deel van de fabriek in Eijsden stil worden gelegd om aan het totaal gevraagde vermogen van zo’n 400 kW te voldoen.

Mede door de economische ontwikkelingen in China, stijgen ook hier de loonkosten. Met deze vol automatische kniplijn kan er manarm ( met één of twee operators per shift) 24/7 geproduceerd worden. Nu werkt men met circa 40  werkers per shift  om dezelfde output te kunnen krijgen. Met deze kniplijn worden nikkel-kathoden automatisch verwerkt tot de internationale verhandelbare afmetingen van 25 mm x 25 mm, 50 mm x 5 0mm en 100 mm x 100 mm. De productie capaciteit van deze installatie bedraagt zo’n 17.000 Ton per jaar.

 

Kniplijn Darly voor nikkel kathodes China

De kniplijn opgebouwd in Eijsden (foto’s: Darley)

 

Transport 

Het transport alleen al is een behoorlijke logistieke operatie. De hele installatie wordt vervoerd in acht stuks 40” OT containers en vijf speciaal gemaakte flatracks. Begin september worden deze verscheept en eind oktober wordt gestart met de montage in China. Meerdere montageteams gaan vervolgens de installatie weer opbouwen. De planning is dat de hele installatie medio december klaar is voor gebruik. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven