Ga naar hoofdinhoud

Darley kathode-kniplijn nadert voltooiing

Darley ontving vorig jaar een miljoenen opdracht voor de productie en levering van de volledig automatische kathode kniplijn aan de Jinchuan Group. Deze kniplijn nadert nu zijn voltooiing en wordt begin juli door de klant afgenomen.

De Jinchuan Non-ferrous Metals Corporation (JNMC) is onderdeel van de Jinchuan Group Ltd en is China’s grootste producent van nikkel en kobalt. Jinchang, een industriestad in de provincie Gansu wordt, met een nikkelertsreserve van 5,57 miljoen ton, ook wel de ‘nikkelhoofdstad’ van China genoemd. JNMC produceert nikkel, koper, kobalt, zeldzame en kostbare edelmetalen, en ook chemische producten als zwavelzuur, caustische soda, vloeibare chloor, zoutzuur en natriumsulfiet, alsmede niet-ijzerhoudende metalen halffabricaten.

 

Darley kniplijn nikkel

Aan de volautomatische kniplijn wordt momenteel hard gewerkt (foto’s: Darley)

 

De Jinchuan Group Ltd heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 150.000 ton nikkel, 400.000 ton koper, 10.000 ton kobalt, 3500 kilo edelmetaal en 750.000 ton zwavelzuur, en is daarmee werelds vierde grootste producent van Nikkel en de derde grootste producent van koper. Om aan de toenemende behoefte aan nikkel en de daaraan gekoppelde groei van de jaarlijkse productie capaciteit te kunnen voldoen heeft JNMC de volautomatische nikkel kathode kniplijn van Darley gekocht. Met deze kniplijn worden de nikkel kathoden ( afmetingen 880 mm x 900 mm) automatisch verwerkt tot de internationale verhandelbare afmetingen van 25 mm x 25 mm, 50 mm x 50 mm en 100 mm x 100 mm. De totale productiecapaciteit van deze installatie bedraagt 16.900 ton per jaar.

 

Darley kniplijn CNC handling

De kniplijn is voorzien van een volledig CNC gestuurde automatische in- en uitvoer

 

De volautomatische nikkelkathode kniplijn bestaat onder meer uit vier Guillotine scharen van het type VS 2525, een snelwisselsysteem voor de knipmessen, een volledig CNC gestuurde automatische in- en uitvoer, een automatische weeg- en vulunit met labelprinter en een separate schrootlijn. De bediening gebeurt centraal en beschikt over een camerasysteem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven