Cutmaster 60i plasmasnijder: hoog vermogen voor zijn gewicht • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cutmaster 60i plasmasnijder: hoog vermogen voor zijn gewicht

De Cutmaster 60i luchtplasmasnijder is een 3-Phase, 400V handmatige unit die 16,8 kg weegt en een nominaal vermogen heeft van 7,6 kW bij 50 procent inschakelduur bij 60 A (foto: Esab).

Esab Welding & Cutting Products komt met het nieuwe Cutmaster 60i luchtplasmasnijsysteem. Dit is een 3-Phase, 400V handmatige unit die 16,8 kg weegt en een nominaal vermogen heeft van 7,6 kW bij 50 procent inschakelduur bij 60 A. Het heeft volgens Esab best-in-class vermogen om de boog langer aan te houden. Dat helpt met name bij het snijden in lastige houdingen en voor gebruiksgemak bij het gutsen.

De plasmasnijder heeft een aanbevolen snijdiepte van 16 mm, een maximale doorsnijdikte van 38 mm en biedt volgens Esab in zijn klasse de hoogste snijsnelheid bij elke materiaaldikte. Het lage stroomsterkteverbruik is met name gunstig voor gebruikers in kleine werkplaatsen, omdat deze mogelijk geen grote onderbreker hebben zoals in een fabriek.

Led-display

De Cutmaster 60i heeft verder een oversized led-display met hoge zichtbaarheid, waarbij meer informatie, duidelijker, in een oogopslag en van een afstand te zien is. Het display levert intuïtief en direct feedback voor het optimaliseren van de parameterinstellingen en snijkwaliteit.

Het Cutmaster 60i-systeem is verder voorzien van de nieuwe SL60QD 1-toorts met een snelkoppelingsfunctie die het mogelijk maakt om de toortshandgreep of het toortslood apart te vervangen. Dit is goedkoper dan het geval zou zijn bij een gelijktijdige vervanging, wat noodzakelijk is bij toorts/lood-constructies uit één stuk.

Gasoptimalisatie

De gasoptimalisatietechnologie zorgt voor goede snijresultaten door het precies regelen van de luchtdruk, maar stelt gebruikers ook in staat om de gasleverdruk naar wens handmatig aan te passen. Als gebruikers de stroomsterkte, bedrijfsmodus, het toortstype instellen en toortslengtes toevoegen om hun snijreikwijdte met nog eens 7,6, 15,2 of 22,9 m te vergroten, gebruikt de machine zijn kleurendisplay voor het aanbieden van aanbevolen gasdrukinstellingen. Dit verzekert optimale snijprestaties.

Het apparaat heeft vier grepen, waardoor het gemakkelijker is op te pakken. Het biedt gebruikers tevens een manier om de werkklem en toorts om de unit te wikkelen, wanneer ze deze verplaatsen. Een indicatielampje geeft aan wanneer het tijd is om hulpstoffen te vervangen. Het frontpaneel geeft ook andere systeeminformatie, bijvoorbeeld wanneer het niet lukt om de schermkop volledig te sluiten.

Onderdeel serie

Naast de Cutmaster 60i omvat de serie de Cutmaster 80, 100 en 120. Deze hebben alle onder meer een buisvormige ‘rolbeugel’ die de voor- en achterzijde van de voeding beschermt en om het dragen van de unit vergemakkelijkt. Een triggergrendel voorkomt vermoeidheid van de handen gedurende lang snijden. Kleurgecodeerde led’s op het frontpaneel geven de drukstatus en instellingsfouten aan.

De Auto Pilot Restart-functie ontsteekt de controleboog direct opnieuw bij het snijden van uitgezette metalen. Iedere unit wordt standaard geleverd met de 1-Torch (kabelopties van 6,1 of 15,2 m), maar deze accepteren ook gemechaniseerde en geautomatiseerde toortsen. Primaire stroomopties zijn 50/60 Hz, 400 V, 3-fase CE-unit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven