Cursisten geslaagd voor opleiding Gereedschapmaker • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cursisten geslaagd voor opleiding Gereedschapmaker

De geslaagde cursisten van de nieuwe opleiding Gereedschapmaker van Microlab en Teclab.

De eerste lichting cursisten voor de opleiding Gereedschapmaker bij Mikrocentrum en Teclab is geslaagd. De 17 cursisten, werkzaam bij Buja Metaal, Eurotechniek, Gebrema, Keytec, IGSGeboJagema, Matrex, MSG, VDL Gereedschapmakerij, VDL Kunststoffen en VDL Metaal, ontvingen op 9 november tijdens een speciale bijeenkomst bij Teclab hun certificaat Gereedschapmaker.

Zes cursisten specialiseerden zich tijdens de opleiding ook nog in de spuitgiettechnologie. Zij ontvingen tijdens de uitreiking ook het landelijk en NRK-erkend diploma Spuitgieten 1.

Tekort aan specialisten

Verleden jaar, op 3 november 2016, begonnen 17 cursisten van 10 high tech bedrijven aan de nieuwe opleiding Gereedschapmaker, een gezamenlijk initiatief van Mikrocentrum en Teclab. Het doel was het opleiden van een nieuwe generatie stempel- en matrijzenmakers, om zo het tekort aan deze specialisten te verkleinen. Met in totaal 40 bijeenkomsten leerden de gereedschapmakers in spe het afgelopen jaar alle aspecten van het stempel- en/of matrijzen maken. Onderwerpen als tekeninglezen, vorm- en plaatstoleranties, vonkerosie, kunststof- en matrijstechnologie, slijpen en meettechniek kwamen uitvoerig aan bod, zowel tijdens bedrijfsexcursies, lessen als in de opdrachten.

Avondopleiding

De opleiding Gereedschapmaker is een avondopleiding voor iedereen die op uitvoerende wijze betrokken is bij het produceren, samenbouwen en testen van stempels en matrijzen in een professionele en geautomatiseerde omgeving. De bijeenkomsten (bestaande uit lessen, excursies en opdrachten), worden verzorgd door een team van vakdocenten en gastdocenten uit de praktijk. De opleiding start met een algemeen deel over tekeninglezen en vorm- en plaatstoleranties en splitst zich daarna op in een specifiek deel ‘stempelmaken’ en ‘matrijzenmaken’. Later komt de groep opnieuw als geheel bij elkaar voor onderdelen als vonkerosie, slijpen en meettechniek.

De eerstvolgende startdatum van de cursus is september 2018. Geïnteresseerden kunnen dit kenbaar maken via opleidingen@mikrocentrum.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven