Bedrijf zuiniger met opslag- en transportmiddelen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bedrijf zuiniger met opslag- en transportmiddelen

De crisis heeft een positieve invloed op duurzaamheid bij de aanschaf van opslag- en transportmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek van Kruizinga.nl onder bedrijven met veel opslag- en goederenbewegingen. “Er wordt niet meer vanzelfsprekend besteld”, zegt Boris Vildósola Bustos, managing director van Kruizinga.nl. “Het lijkt erop dat de deelnemers aan het onderzoek niet alleen kostenbewuster maar ook duurzamer zijn gaan inkopen en dat materieel langer en anders ingezet wordt. Dat is goed nieuws.”

Ruim zeventig procent van de ondervraagden geeft aan dat eerst naar de kwaliteit gekeken wordt bij de aanschaf van opslag- en transportmiddelen. Dit wordt direct gevolgd door de noodzaak om iets aan te schaffen. Prijs en levertijd staan gedeeld op een tweede plaats met bijna vijftig procent. Daarnaast blijkt dat er bewuster met de middelen omgegaan wordt. Pallets worden bijvoorbeeld door een kwart vaker hergebruikt en rolcontainers worden ook als opslagmiddel ingezet.

Toename huur

“Huren van middelen kan een tijdelijke behoefte direct invullen”, zegt Vildósola Bustos, “Je gebruikt ze zolang ze nodig zijn, waarna ze weer bij een ander bedrijf een nuttige rol gaan vervullen. Dat scheelt geld en er blijven geen onnodige middelen in de weg staan. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat huur toeneemt. Evenals het kopen van gebruikte middelen. Die zijn net zo goed als nieuwe, doen precies waar ze voor gemaakt zijn, maar zijn een stuk goedkoper. Bovendien wordt zo de levensduur van het product verlengd. En dat is uit het oogpunt van duurzaamheid heel belangrijk.”

Top vijf

En als het dan toch noodzakelijk is om opslag- en transportmiddelen aan te schaffen, dan blijken vooral de volgende middelen populair te zijn; stellingen, kasten, pallets, magazijnbakken en containers. Volgens Vildósola Bustos heeft dat alles te maken met het feit dat tijdens de coronacrisis veel magazijnen opnieuw zijn ingericht. Werkwijzen en routing zijn aangepast en bijna een kwart van de ondervraagden geeft aan dat de opslagcapaciteit van het magazijn is vergroot.

Eén reactie op “Bedrijf zuiniger met opslag- en transportmiddelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven