Connectiviteit voor Siemens Industrial Edge • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Connectiviteit voor Siemens Industrial Edge

Softing lanceert zijn edgePlug productlijn voor het Siemens Industrial Edge ecosysteem. De edgePlugs zijn op Linux gebaseerde Docker-containers. Deze bieden toegang tot Fanuc en Sinumerik 840D CNC data en leveren die data naadloos aan aan de Siemens Industrial Edge. In een latere fase zal ook toegang tot Simatic S7 data mogelijk zijn.

Met de connectiviteitsproducten van de edgePlug productfamilie geeft Softing Industrial Automation GmbH aan de eerste 3rd party connectiviteitsprovider te zijn voor gebruikers van de Siemens Industrial Edge.

Alle edgePlug producten kunnen worden geconfigureerd via de geïntegreerde Siemens Industrial Information Hub (IIH)-tool.

Schaalbaar

De aanschaf en licentie van de edgePlugs zijn volledig geïntegreerd in de Siemens Industrial Edge Market Place. Het licentiemodel is schaalbaar en gebaseerd op het aantal benodigde controleverbindingen.

Nog deze maand komt de edgePlug Sinumerik CNC beschikbaar. Deze biedt toegang tot data van Siemens 840D CNC besturingen.

edgePlug Fanuc CNC is beschikbaar vanaf juli. Hiermee kunnen machine- en productiedata worden uitgelezen van Fanuc CNC productseries 30i-B, 31i-B, 32i-B, 35i-B en 0i-F.

Alle edge-, cloud- en locatietoepassingen

De edgePlugs kunnen worden gebruikt voor alle edge-, cloud- en locatietoepassingen die toegang tot besturings- of machinedata vereisen.

De toepassingen maken gebruik van de OPC UA servers of MQTT brokers die beschikbaar zijn in de Siemens Industrial Edge om toegang te krijgen tot de geleverde data.

De edgePlugs maken op hun beurt gebruik van Ethernet om verbinding te maken met de besturingen.

Tijdens Hannover Messe

Softing presenteert de edgePlugs op de Hannover Messe tijdens een virtuele Siemens TechMeetup op 2 juni. Experts van Softing kunnen dan ook uitleg geven op de Siemens Ecosystem stand, hal 9/stand D49.

Softing

Softing verbindt verschillende automatiseringscomponenten om data vanaf de werkvloer in te voeren in de cloud voor controle en analyse.

Met de producten van het bedrijf kunnen communicatienetwerken worden bewaakt en gediagnosticeerd. Zo wordt een betrouwbare datastroom gegarandeerd als basis voor het optimaliseren van productieprocessen.

Softing op de Hannover Messe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven