Ga naar hoofdinhoud

Congressen kern van MetaalExpo 2013

Volgend jaar wordt in het ‘hart van metaalbewerkend Nederland’ voor de eerste keer de kennis-manifestatie MetaalExpo georganiseerd. Dit als een platform voor kennisoverdracht in de oneven jaren dat er geen Techni-Show in Utrecht is.

De MetaalExpo is een gezamenlijk initiatief van de FPT (Federatie Productie Technologie), de Vereniging van Importeurs van Machines en Gereedschappen (Vimag) en VNU Exhibitions Europe. Kort samengevat is het een congres over metaalproductietechniek, met tevens een mogelijkheid om op beperkte schaal te exposeren door machine-,  gereedschapleveranciers en andere bedrijven die diensten of producten aanbieden aan de metaalbranche.  De MetaalExpo vindt plaats gedurende drie dagen, 5 – 7 maart 2013, in de Brabanthallen in Den Bosch. 

 

Drie congressen

De drie organisatoren hebben een drietal congressen in de planning: dinsdag 5 maart rondom het thema verspanen, woensdag 6 maart staat plaatbewerken centraal en de donderdag 7 maart staat in het teken van CAD/CAM en 3D-printing. Deze drie congressen vormen de ruggegraat, het centrale programma van de MetaalExpo. Daarnaast is er gelegenheid voor parallelsessies en kunnen bedrijven ook workshops aanbieden. Door deze opzet komt tijdens de MetaalExpo de nadruk te liggen op kennisoverdracht.

 

Kennisoverdracht

De organisatoren mikken daarbij op kennisoverdracht op een hoog niveau voor productieleiders en directieleden van metaalbedrijven. Daarmee is de MetaalExpo een kennisevent in de jaren als er geen Techni-Show in Utrecht is. De Techni-Show is in vergelijking met de MetaalExpo veel meer een ‘hardware’-beurs met machines en gereedschappen in actie. In de jaren dat er geen Techni-Show is, komt de nadruk tijdens de MetaalExpo op kennisoverdracht te liggen. 

 

Andere metaalmanifestaties

Uiteraard hebben we in ons land nog een derde manifestatie voor de metaal: de Metavak in de Evenementenhallen in Hardenberg en Gorinchem. In vergelijking met de Techni-Show en de MetaalExpo zijn de Metavaks veel meer netwerk-evenementen waarbij het accent ligt op relatiemanagement. Volgend jaar maart,  20-22 maart, is er tevens in Brussel (B) een technologiebeurs voor de metaalsector: de MTMS 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven