Cobot en lasrobot in één • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cobot en lasrobot in één

ProduLas toont op  de Metavak de Weld4Me lasopstelling. Deze cel heeft een hybride Yaskawa HC10 robot, die zowel industriële robot als cobot is. Zo wordt het beste van 2 werelden gecombineerd: eenvoudig programmeren en handmatig bewegen van een cobot en uitgebreide lasfuncties van een lasrobot, zoals pendelen, naadvolgen via een lichtboogsensor en tactiel zoeken.

De Weld4Me lasoplossing is geschikt voor elk bedrijf dat eenvoudig klein seriewerk heeft om te lassen. Deze opstelling is een ongecompliceerd instapmodel voor het robotlassen.

Beginners kunnen de robot eenvoudig programmeren via de Welding Wizard software en meer ervaren operators kunnen de uitgebreide functies benutten.

Zonder externe as

Op deze manier is Weld4Me een ideale oplossing voor producten die zonder een externe as voor het roteren of draaien van het stuk gelast kunnen worden.

Verder kan  deze lasopstelling producten met toleranties lassen door gebruik te maken van een lichtboogsensor en tactiel zoeken. Ook is Weld4Me geschikt wanneer producten in meerlagen gelast moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven