Cobot-alliantie Omron en Techman • Metaal Magazine
Nieuws

Cobot-alliantie Omron en Techman

De alliantie is beklonken. Een cobot geeft vervolgens een bloemetje (foto: Omron).

Omron Corporation en Techman Robot Incorporated hebben een strategische alliantie gesloten op het gebied van collaboratieve robots. Daarmee gaat Omron de TM-serie cobots van Techman vanaf de tweede helft van 2018 onder een co-branded logo verkopen via haar eigen mondiale distributienetwerk.

Ook zullen het Japanse Omron en het Taiwanese Techman samen toekomstige cobots ontwikkelen die gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd met Omron’s andere producten voor fabrieksautomatisering. Dat meldt AT-Aandrijftechniek.

‘Mobiel compatibel’

Gestart wordt met het verkopen van nieuwe modellen die ‘mobiel compatibel’ zijn, dus eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met Omron’s mobiele robots van de LD-serie.

Sinds de overname van Adept Technology in 2015 heeft Omron veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van robottechnologie en de robotmarkt. De alliantie met Techman is gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen mens en robot binnen productieomgevingen.

Techman Robot streeft naar verbetering van het leven van mensen via innovatie. Voor de Taiwanezen betekent de alliantie met Omron een flinke stap op weg naar dat doel.

TM-robots

De TM-robots zijn slim, eenvoudig in gebruik en veilig. Ze hebben een ingebouwd intelligent vision-systeem dat kan worden gebruikt voor patroonherkenning, objectpositionering en barcode-identificatie.

Dankzij het vision-systeem en de volledig grafische gebruikersinterface kan een pick-and-place applicatie binnen vijf minuten worden ingeleerd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven