CNC-Consult distributeur van de CAI software van PAS Technologies • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

CNC-Consult distributeur van de CAI software van PAS Technologies

Automatische ballooning van 2D tekening (foto's: CNC-Consult)

Er is nog enorm veel winst te behalen bij de aansturing en rapportage van het meetproces. Reden voor CNC-Consult om de markt te gaan onderzoeken en op zoek te gaan naar een CAI-oplossing (Computer Aided Inspection). Om die reden is CNC-Consult in de Benelux distributeur geworden van de CAI-software PAS CMM voor meetmachines.

De bestaande machine en software blijven in tact, de CAI-software zorgt dat het meetproces veel efficiënter zal verlopen. De PAS Solution bestaat uit: CMM Inspection, CAD interfaces en Inspection Manager. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om met diverse opties een “In proces meting” te doen op een STL-file. Ook wordt de Renishaw PH20 meerassige meetkop ondersteund om nóg sneller te meten.

Machinesimulatie van het meetproces
Machinesimulatie van het meetproces

Product Maak Informatie

Het is in diverse CAD-systemen al mogelijk om PMI (Product Maak Informatie) toe te voegen aan het 3D-model. PAS CMM Inspection kan deze informatie lezen en intelligent gebruiken. Deze stap levert al veel tijdwinst op en voorkomt fouten. Op basis van de geometrie en de PMI kan PAS automatisch bepalen welke metingen nodig zijn om het product te controleren. Een meetprogramma wordt automatisch gegenereerd voor vele combinaties van CMM met native software.

Automatische rapportage op basis van 2D-tekening en meetprogramma
Automatische rapportage op basis van 2D-tekening en meetprogramma

Meetplan

Ook het meetplan met daarin alle te controleren PMI wordt door PAS automatisch gegenereerd. Het wordt in de module Inspection Manager opgeslagen, samen met alle andere meetgegevens onder één uniek artikelnummer van een product. Hierin wordt het meetresultaat van de CMM ingelezen en vergeleken met de te meten waarden. Het resultaat kan gepresenteerd worden in bijvoorbeeld een FAI rapport. Ook kan deze informatie geëxporteerd worden naar een PDM systeem zoals Proxia.jpg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven