CMZ draaimachines bij Van den Broek, SNL, Dirkx en GeCo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

CMZ draaimachines bij Van den Broek, SNL, Dirkx en GeCo

Met een maximale draaidiameter van 820 mm en een afstand tussen de centers van 1350 mm heeft de TC35 het werkbereik bij Van den Broek Techniek aanzienlijk vergroot (foto: Marian Oosterink)

Van den Broek Techniek in Oss, SNL Systems in SchijndelDirkx Metaalbewerking in Stramproy en GeCo Machinefabriek in Maarheeze zijn Nederlandse metaalbewerkers die gekozen hebben voor draaimachines van CMZ. Bij Van den Broek Techniek in Oss zijn sinds eind 2014 drie nieuwe draaimachines van de Spaanse machinebouwer CMZ in gebruik, elk met zijn eigen toepassingsgebied.

Met name de robuustheid en het verspanend vermogen van de machines in relatie tot de acceptabele prijs gaf bij Van den Broek Techniek de doorslag bij de aanschaf. Het bedrijf heeft er zijn mogelijkheden aanzienlijk mee vergroot. “Het zijn enorm sterke en stabiele machines”, zo vat directeur Geert Baaijens zijn ervaringen met de CMZ-machines samen. Hij neemt daarbij de TA15Y als voorbeeld, een machine met een maximale draaidiameter boven het bed van 460 mm en een afstand tussen hoofdspil en tegencenter van 400 mm. De TA15Y is uitgerust met aangedreven gereedschappen, waarbij een vermogen van 11,3 kW en een koppel van 75 Nm tot de mogelijkheden behoort, in combinatie met een toerental tot 12.000 toeren.

Bij SNL Systems in Schijndel wordt sinds het voorjaar van 2014 gewerkt met een TC35, in dit geval met aangedreven gereedschappen en met een slag van 1350 mm. Volgens technisch directeur Ard Smits is de machine destijds aangeschaft vanwege de combinatie van stabiliteit en verspanend vermogen.

Bij Dirkx Metaalbewerking in Stramproy is sinds oktober 2013 een TC30M in gebruik, met een vermogen van 16 kW en een toerental van 4.000 min-1 voor de aangedreven gereedschappen (42 kW en 3.500 min-1 voor de hoofdspil) . De diameter boven de slede bedraagt 745 mm en de lengte tussen de centers 1424 mm. Verder is de machine uitgerust met een opspansysteem van Hainbuch voor het kleinere werk. “De zeer attractieve prijs in relatie tot de prestaties van de machine noemt directeur Martin Dirkx in algemene termen als argument voor de aanschaf van deze machine.

GeCo Machinefabriek in Maarheeze werkt sinds twee jaar met een TX52 Y3. Een machine uit het topsegment van CMZ met drie revolvers, elk met Y-as, waardoor een hoge productiesnelheid wordt bereikt. Naast prijstechnische afwegingen noemt directeur Henry Corstjens ook de stabiliteit en het hoge freesvermogen van 18 kW als argument om te kiezen voor de TX52 Y3.

In het komende nummer van Metaal Magazine in een driepagina-artikel meer technische informatie over de draaimachines van CMZ. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine. De machines van CMZ worden in ons land op de markt gebracht door Promas uit Maasbree.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven