Chiron opent Precision Factory • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Chiron opent Precision Factory

Chiron heeft de nieuwe Precision Factory in het Zuid-Duitse Neuhausen ob Eck officieel geopend. “Met een capaciteit van maximaal 400 machines per jaar is het de modernste machinefabriek in Europa”, zegt CEO Dr. Ing Markus Flik. De bouw kostte ruim 30 miljoen euro. Dit is de grootste investering in één project in de bijna 100 jarige geschiedenis van het bedrijf. 

“Het pand is speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van onze nieuwe serie bewerkingsmachines die sinds eind augustus wordt gebouwd”, vertelt Flik. Voor de naam ‘Precision Factory’ is gekozen omdat de machines productiviteit combineren met maximale precisie.

Temperatuur en restwarmte

Bij het nauwgezet installeren van de precisiemachines is het van belang dat de temperatuur in het gebouw binnen exacte grenzen blijft. Dit wordt gerealiseerd door betonkernactivering. Ook wordt de warmte die tijdens het testdraaien vrijkomt, op een milieuvriendelijke manier gebruikt om de fabriek te verwarmen. 

Het regelsysteem voor verwarming, ventilatie en verlichting werkt met een netwerk van sensoren. Zo wordt de temperatuur in de hal continu gemeten en indien nodig automatisch aangepast. 

Het nieuwe gebouw is flexibel in te richten dankzij de grote overspanningen met slechts een paar kolommen. Het pand is verder voorzien van moderne kranen met een hoog laadvermogen.

Assemblage en logistiek

Geoptimaliseerde assemblage- en logistieke processen en de nabijheid van pre-assemblage dragen bij aan een verdere reductie van levertijden. Het assemblageconcept (‘clustermontage’) wordt gekenmerkt door minieme handling en een flexibel kunnen reageren op tekorten aan personeel of juist een grote vraag naar specifieke machinetypes. 

Omdat machines en onderdelen centraal geselecteerd worden, wordt de materiaalstroom altijd afgestemd op de behoeften van de uiteindelijke assemblage. De assemblage is in augustus in gebruik genomen.

Indeling pand

Het nieuwe pand is in slechts 15 maanden gebouwd. Met een vloeroppervlak van ongeveer 14.000 m2, waarvan 11.500 m2 voor assemblage en logistiek en 2.200 m2 voor kantoren, biedt het de beste mogelijkheden voor de opstart van nieuwe typen machines, die voor de komende jaren gepland zijn. “Met deze nieuwe bewerkingscentra willen we ook succesvol zijn in een zwakker wordende markt”, zegt Flik.

Digitalisering

Wat betreft de digitalisering hebben IT-experts en productieplanners alle registers opengetrokken om een ​​hoge productiviteit in de fabriek te garanderen: digitale assemblagemappen en contactloze logistieke orders maken de weg vrij voor een papierloze fabriek. 

Een pick-by-light-systeem helpt de orderpicker bij de snelle en veilige toegang tot de opgeslagen onderdelen. De kwaliteitsborging van de staat van levering van de machines wordt gedocumenteerd met een digitale vingerafdruk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven