Chip Fan verwijdert spanen tijdens metaalbewerken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Chip Fan verwijdert spanen tijdens metaalbewerken

Big Kaiser komt met de Chip Fan, een hulpmiddel om bij metaalbewerking snel en veilig spanen en koelvloeistof te verwijderen, zonder dat de productie hoeft te stoppen.

De ventilatorbladen van de Chip Fan draaien met de spindel mee op de machine. Met snelheden tot 12.000 rpm blaast het deeltjes in de lucht van de machine en spanen en koelmiddel weg.

Blazen en spoelen

De ventilator heeft tevens een gat, dat zorgt voor ongehinderde doorvoer van koelvloeistof door de kern van de spindel, om in het centrum van de productie tafel, opspanning en werkstuk schoon te blazen/spoelen. Dat maakt dat in één stap op twee manieren wordt schoongemaakt.

“Het schoonhouden van productie-apparatuur verbetert significant de betrouwbaarheid en kwaliteit”, vertelt Giampaolo Roccatello, vice-president sales & marketing van Big Kaiser. “Ook zorgt het voor een lager geluidsniveau in de werkomgeving.”

Productie-efficiency

De Chip Fan bestaat uit zeven ventilatorbladen en is gemaakt van sterk, geanodiseerd aluminium uit één stuk. De schoonmaakventilator draait op hoge snelheid mee in het productieprogramma van de machine, zodat spanen en koelvloeistof geen kans krijgen om achter te blijven. Het maakt dat de spindel niet onnodig stil komt te staan. Dat voorkomt vertragingen en maximaliseert de productie-efficiency, aldus het bedrijf.

Bekijk de werking van de Chip Fan:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven