Cellro toont smartcel tijdens Demoweek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cellro toont smartcel tijdens Demoweek

2010 was naar eigen zeggen ”een fantastisch jaar voor Cellro”. De Nederlandse ontwikkelaar en producent van van robotcellen wist de verkoop bijna te verdubbelen. Grote spelers in de metaalindustrie als KWME, Norma, Frencken en Boers en Co maken inmiddels gebruik van de automatiseringsoplossingen van Cellro. Ook buiten Nederland groeit de onderneming door.

Edwin van Rensch, Business Unit Manager bij Cellro, verklaart: “De investeringen die wij hebben gedaan in de technische ontwikkeling van standaard componenten voor onze cellen en intelligente software, werpen hun vruchten af. Onze modulaire systemen sluiten via een softwareplatform naadloos aan op elke machine. We hebben aangetoond dat we hiermee dé oplossing bieden om kleine series heel efficiënt te bewerken, doordat de machine zo optimaal mogelijk benut wordt. Producten zijn eenvoudig om te wisselen, en de operator kan aan een andere machine aan de slag zodra het systeem draait.

 

cellro

Een team van Cellro werkt sinds 2008 aan de ontwikkeling van een nieuwe robotcel. Deze zogenoemde smartcel maakt het mogelijk continu kleine series opeenvolgend te produceren, 24 uur per dag en zeven dagen per week. De cel werkt volledig autonoom en productonafhankelijk (foto’s Cellro)

 

EMO Hannover 2011

Directeur Bram de Koning kiest er heel bewust voor de smartcel pas op de markt aan te bieden als het volledig uitontwikkeld en getest is. ” Wij zijn ervan overtuigd dat volledig geautomatiseerd produceren de toekomst van de verspanende industrie is. Maar wij willen als Cellro elke ontwikkeling eerst uitgebreid getest hebben voordat we deze bij klanten plaatsen. Dat geldt al helemaal voor deze revolutionaire innovatie. In september introduceren we de smartcel op de EMO in Hannover, dan is hij helemaal klaar en kunnen klanten aan den lijve ervaren hoe de cel werkt. Nu zijn we nog uitgebreid aan het testen.” De video laat een robotcel zien van Cellro tijdens de EMO Hannover 2007:

 

 

Demoweek

Tijdens de Demoweek, die wordt gehouden van 15 t/m 18 maart in Ede en Veenendaal, geeft Cellro een ‘sneak preview’ van deze nieuwe ontwikkeling. De smartcel kenmerkt zich door:  

–  24 uur, 7 dagen per week continu productie bij standaard werkweek (40 uur) personeelsbezetting

–  machinecapaciteit volledig benut door maximale ‘spindle output’

–  geautomatiseerde bewerking aan alle zijden van het product

–  productonafhankelijke automatisering

–  smartcel binnen tien minuten in te richten op nieuw product

–  uitgangsmateriaal van de producten van 10 x 10 x 10 mm tot 250 x 350 x 250 mm

–  bewerkt productseries van 1 – 500 stuks

 

Technische gegevens

–  basis: Cellro Round 2000 met 165 kg robot

–  voorzien van vrij stuurbare smart gripper; universele gripper die bekken en sleutels wisselt en met de sleutel gestuurd kan schroeven

–  voorzien van omdraaistation waardoor producten aan zes zijden bewerkt kunnen worden

–  voorzien van lade lift met hoge opslagcapaciteit voor producten, spanmiddelen en gereedschappen

–  uniek uitvoersysteem voert bewerkte producten in volgorde onbeschadigd af

–  spanmiddelen met automatische bekwissel met hoge nauwkeurigheid en stijfheid

–  vormt een eenheid met vijfassig bewerkingscentrum via unieke software/hardware koppeling

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven