Ga naar hoofdinhoud

Cellro met minifabriek naar EMO Hannover

‘Een complete minifabriek’, zo omschrijft directeur Bram de Koning van Cellro de combinatie van de nieuwe Smart Cell met het vijfassig horizontaal bewerkings-centrum van Grob. Dankzij een nieuwe gripper met extra functionaliteiten kan de robot hier al het handwerk overnemen van de operator, inclusief de opspanning van de producten.

De Smart Cell van Cellro wordt ten doop gehouden op de aanstaande EMO Hannover 2011 (hal 12, stand D84). De combinatie van Smart Cell en bewerkingscentrum van Grob is ontwikkeld om seriegroottes van 1 tot 100 stuks effectief te automatiseren. Met name complexe producten die van alle zijden bewerkt moeten worden, met een productietijd variërend tussen ruwweg 6 min en 60 minuten.

 

De width =

De Smart Cell in combinatie met het G350 vijfassig horizontaal bewerkingscentrum van Grob. Rechts naast het laadstation het overnamestation, waar producten kunnen worden overgenomen voor bewerkingen aan de zesde zijde (foto’s: Jan Oonk)

 

Ronde opstelling

Basis van de Smart Cell vormt een ronde magazijnopstelling zoals Cellro die dagelijks maakt. In het centrum daarvan opereert een Fanuc handlingsrobot met een hefvermogen van 165 kg. De cel bevat een gereedschappenmagazijn met 200 posities, van waaruit het actieve gereedschappenmagazijn op de machine wordt gevoed door de robot. Verder bevat de cel een paternosterlift, waarin de producten, spanbekken en grippervingers van de robot zijn opgeslagen. Plus het gebruikelijke laadstation voor pallets en gereedschappen.

 

De width=De nieuwe gripper waarmee de centrale robot is uitgerust. Met visionsysteem en in het midden de positie voor de sleutel om bij een productwissel de spanbekken los te draaien en te verstellen

 

Overnamestation

Nieuw is een gepatenteerd overnamestation, waar producten kunnen worden overgenomen om ook aan de zesde zijde bewerkt te kunnen worden. Hier vindt ook de productwisseling plaats door de robot. Overigens telt de Smart Cell ook nog een aantal palletplaatsen, met name voor fragiele componenten die niet zomaar met klemmen kunnen worden opgepakt en waar bijzondere oplossingen en handmatig ingrijpen nodig zijn. Bijzonder is ook de nieuwe (en gepatenteerde) gripper waarmee de robotarm is uitgerust.

 

Lees meer over de Smart Cell van Cellro in het eerstvolgende nummer van Metaal Magazine. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine. De video hieronder toont een cel van Cellro in actie bij Reese Metaalbewerking:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven