Cellro introduceert Elevate • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cellro introduceert Elevate

Cellro presenteert de grote broer van Xcelerate: Elevate. Deze volgt dezelfde modulaire ontwerpfilosofie als Xcelerate maar gaat een stap verder. Cellro Elevate is namelijk ook geschikt voor zwaardere producten, biedt meer opslagcapaciteit en kan twee machines tegelijk bedienen. Het systeem werkt met Fanuc-robots.

Nog vóór de officiële lancering is het eerste Elevate-systeem al verkocht. Het wordt nu voorbereid voor ingebruikname bij deze klant.

Net als Xcelerate wordt Elevate naast een CNC-machine geplaatst om producten en/of fixtures te behandelen. De nieuwste – en grootste – telg van de Cellro-familie is compatibel met veel van dezelfde modules, zoals Collet Exchange en Fixture Exchange, waardoor het systeem vanaf de start vrij aanpasbaar is aan de behoeften van de gebruiker.

Elevate bouwt voort op veel bestaande modulaire Cellro-technologieën en verenigt ze, aldus de Nederlandse automatiseringsontwikkelaar, in een gestandaardiseerd systeem.

14 mopslagcapaciteit

Bijna vijf jaar geleden introduceerde Cellro de Xcelerate, als compacte, veelzijdige en gebruiksvriendelijke oplossing om CNC-machines automatisch te beladen en ontladen.

Nu wordt dus de krachtige Cellro Elevate geïntroduceerd. Met een hoogte van drie tot vier meter is de Elevate goed voor een opslagcapaciteit tot wel 28 trays met producten, meldt het bedrijf. Dat is (bij een productoppervlak van 100 bij 100 mm) goed voor zo’n 14 m2 opslagcapaciteit. Toch beslaat het volledige systeem niet meer dan 2,8 m2 tot 5 m2 vloeroppervlak, afhankelijk van het gekozen frame en de robot.

Elevate is verkrijgbaar in diverse breedtes en hoogtes. Dankzij zijn hoge en slanke profiel is Elevate makkelijk te integreren op de huidige werkvloer.

Opties voor meer voordeel

Met de optionele Fixture Exchange- en Collet Exchange-modules kan de gebruiker nog meer voordeel uit de opslagruimte halen door meerdere series volledig onbemand te combineren.

Ook het Smart Storage-systeem, dat de hoogte van de opgeslagen trays aanpast aan de hoogte van de opgeslagen producten, draagt bij tot een optimale benutting van de opslagcapaciteit, aldus Cellro.

De ruimte tussen de tray’s wordt tot een minimum beperkt en ook de verplaatsingstijd tussen machine en tray wordt zo klein mogelijk gehouden. Daarnaast kan Elevate de actieve tray parkeren voor de robot en ondertussen doorgaan met andere taken terwijl de robot werkt. Zo wordt er geen tijd verloren. 

Het systeem is uitgerust met een reeks Fanuc-robots die krachtiger zijn dan Xcelerate. De opties gaan van Elevate E20, met een capaciteit van 20 kg, tot Elevate E70, met een maximale robotbelasting van 70 kg.

Te zien op AMB

Op de AMB-beurs, van 18 tot 22 september in Stuttgart,  toont Cellro op de eigen stand het 1,6 x 4 m-model naast twee demomachines.

Het bedrijf geeft aan dat bezoekers zo een duidelijk beeld krijgen van de efficiëntie van Elevate op het gebied van productopslag, met multitasking op meerdere machines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven