Ga naar hoofdinhoud

Cellro gekoppeld aan Mori Seiki bij Holmatro

Met de aanschaf van twee bewerkingscentra van Mori Seiki, gekoppeld aan een magazijn van Cellro, worden de messen voor hydraulische scharen bij Holmatro in Raamsdonksveer nu continu en nagenoeg manloos geproduceerd. “Meer productiviteit en meer flexibiliteit”, zo vat hoofd Verspaning Joost van Eijk (foto hierboven) de voordelen samen.

De robot binnen het Cellro magazijn zorgt ervoor dat de ruwe (hardstalen) werkstukken in diverse uitvoeringen vanuit de aanvoerwagens op de opspantoren worden geplaatst en na bewerking worden teruggelegd op pallets. Bij de bewerkingsmachines gaat het om twee identieke horizontale bewerkingscentra van Mori Seiki van het type NH 5000 DCG.

 

Holmatro Cellro Mori Seiki LandréDe robot in actie bij Holmatro (foto’s: Jan Oonk)

 

Klantspecifiek

Als afweging om te kiezen voor een magazijnsysteem van Cellro noemt Van Eijk: “Celrro biedt goede klantspecifieke oplossingen aan.” Een belangrijke aanvulling op de productiecel is de nieuwe SM-M 4020 waterstraalsnijmachine van TCI cutting (eveneens geleverd via Landré) waarop de ruwe snijplaten near-net-shape worden gesneden vanuit grotere platen. 

 

In het volgend nummer van Metaal Magazine een artikel meer informatie over de produktie bij Holmatro. Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven