Cebora plasmasnijder en lasmachine bij Laskar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cebora plasmasnijder en lasmachine bij Laskar

Plasma Sound PC 130/T .

Cebora heeft 2 nieuwe machines: de Plasma Sound PC 130/T (snijmachine) en de Synstar MIG 330/TS Synergic (lasmachine). Laskar las- en snijtechniek in Gorinchem, exclusief importeur van Cebora las- en snijapparatuur voor de Benelux, presenteert deze nieuwe modellen aan de lastechnische markt.

De Plasma Sound PC 130/T biedt de oplossing voor de industriële gebruiker die dikker materiaal wil snijden met een compacte en mobiele machine. Staal, aluminium of RVS kunnen met een maximale snijstroom van 130 Ampère probleemloos en met hoge kwaliteit worden gesneden. Staal tot maximaal 60 mm, aluminium en RVS tot 50 mm. Deze waarden worden gehaald met een zeer hoge inschakelduur van 80%. Bij continue gebruik (100% inschakelduur) is de maximale snijstroom 125 Ampère en worden nagenoeg dezelfde maximale snijdiktes gehaald. Daardoor is deze plasmasnijder zeer geschikt voor zwaar en langdurig handmatig snijwerk. Tevens is de machine toepasbaar voor geautomatiseerde toepassingen.

Diverse ‘automatische’ functies zorgen ervoor dat er altijd een kwalitatieve, veilige snede kan worden gemaakt. Zo is er de automatische detectie van de status van de slijtdelen, zodat die tijdig vervangen kunnen worden. En de functie ‘Self Restart Pilot’ vereenvoudigt het snijden van gaas, roosters en geperforeerde plaat, doordat deze functie namelijk zorgt voor een automatische herstart van de plasmaboog. Behalve snijden, beschikt deze machine ook over een modus om te gutsen (12,2 kg/uur) en markeren. Piercen is mogelijk tot 25 mm plaatdikte.

Synstar MIG 330/TS Synergic

Synstar MIG 330/TS Synergetic.

De Synstar MIG 330/TS Synergic is een modern Cebora lasapparaat. Deze multi-proces inverter is behalve als lasser volgens het MIG/MAG principe, ook geschikt voor TIG DC lassen (volgens het aanstrijkprincipe) en MMA (elektrode) lassen. Het is de zwaarste uitvoering in de al bekende Cebora Synstar serie. Deze machine is met een maximale lasstroom van 330 Ampère zeer geschikt voor de metaalverwerkende industrie, zoals het middelzware en zware constructiewerk. Met de optionele waterkoeler kan ook het zwaardere en langdurige laswerk uitgevoerd worden.

De veelzijdigheid komt tot uiting in de Pulse en Dubbel Pulse functie, waardoor er diverse materiaalsoorten gelast kunnen worden, waaronder staal, RVS, aluminium en gegalvaniseerd plaatwerk. Dit met plaatdiktes van 0,8 t/m 10 mm. De lasser hoeft de machine niet zelf in te stellen. Er zijn standaard ruim 70 lasprogramma’s beschikbaar, waardoor de optimale lasparameters snel en eenvoudig kan worden opgeroepen. De lasser kan desgewenst lasprogramma’s handmatig aanpassen en toevoegen.

De machine maakt gebruik van een 3-fase 400 Volt netspanning en heeft een afneembare draadaanvoerunit, waarbij met een tussenpakket van 15 meter gewerkt kan worden. Dit vergemakkelijkt het gebruik op de werkvloer.

Meer informatie en technische specificaties: www.laskar.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven