Nieuws

CastLab beste startup Railtech Innovation

Alle award-winnaars (foto: Railtech Innovation Awards)

Startup CastLab heeft in Utrecht de Railtech Innovation Award gewonnen in de categorie Startup. De vakjury verkoos het concept van Melis Gieterijen Tilburg. Andere genomineerden in deze categorie waren DB Coating met Permanent Protection en Konux met een predictive maintenance systeem.

“CastLab kan binnen 10 werkdagen metalen prototypes, niet meer leverbare onderdelen en kleine series produceren. Hiervoor worden onder meer 3D-printers ingezet”, aldus het juryrapport, meldt Stadsnieuws Tilburg.

In totaal dongen 75 internationale inzendingen in 6 categorieën mee naar de awards. Er waren voor de prijsuitreiking in totaal 18 genomineerden uitgekozen.

Technisch Directeur Jeroen van Unen van Melis Gieterijen is blij met de prijs. De startup staat nog aan de beginfase, maar er worden nu al mooie resultaten mee geboekt, stelt hij.

Doorlooptijd verkorten

De startup verkort de doorlooptijd van metalen prototypen, verouderde onderdelen, reserveonderdelen en (kleine- en middelgrote) series aanzienlijk.

CastLab combineert moderne technieken zoals 3D-print, 3D-scan en casting simulatiesoftware, met jarenlange ervaring, vakmanschap en diepgaande kennis van castingproductietechnieken, legeringen en materialen.

Dit zorgt voor een ontwikkelingsproces dat klanten helpt bij het (her)ontwerpen, prototyping, (reverse) engineering, topologie-optimalisatie en de vereiste productie, tooling, assemblage en (digitale) warehousing.

Bekijk alle winnaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven