CAM-software hyperMill geoptimaliseerd • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

CAM-software hyperMill geoptimaliseerd

Met ‘Vloeiend equidistant’ zijn nu ook voor verticale en moeilijke gebieden gereedschapsbanen met constante aanzetten aan te maken (foto's: Open Mind).

Open Mind heeft zijn hyperMill CAM-software geüpgraded voor machine- en besturingsonafhankelijke NC-programmering. Daartoe behoren optimalisaties voor hyperMill Virtual Machining, uitbreidingen van de 5-assige strategieën voor betere resultaten op het gebied van oppervlaktekwaliteit, nieuwe opties in 2D-functionaliteiten en noviteiten op het gebied van elektrodenproductie, voor een nog comfortabelere, snellere programmering.

De upgrade (release 2022.1) maakt hyperMill als CAM-totaaloplossing nog krachtiger, aldus Open Mind. Het gaat om meer functies, geoptimaliseerde strategieën en belangrijke uitbreidingen.

HyperMill Virtual Machining-technologie ondersteunt nu ook additieve bewerkingsprogramma’s.

Veilig genereren, optimaliseren en simuleren van NC-code: hyperMill Virtual Machining kan worden gebruikt om alle processtappen in CNC-productie in kaart te brengen voor optimale procesbeheersing, vertelt Open Mind. De modulaire technologie ondersteunt nu ook additieve productiemethoden.

Optimalisatie-algoritmen

Geoptimaliseerde tafel-tafel-logica voor eenvoudige programmering en vermindering van terugtrekbewegingen.

“De Optimizer-module met krachtige optimalisatie-algoritmen voor het efficiënt ontwerpen van meerassige bewerking heeft ook de nieuwe functie ‘Geoptimaliseerde tafel-tafel-logica’.” Dit is bedoeld voor eenvoudige programmering en vermindering van terugtrekbewegingen.

De Optimizer berekent in dat geval automatisch de veiligheidsafstanden volgens een door de gebruiker geselecteerde afstandswaarde en gebruikt daarbij het ruwe materiaal, de component en het spanmiddel die in de joblist zijn geselecteerd.

De opgegeven afstand wordt aangehouden tot alle componenten. Ook worden de verplaatsingssequenties automatisch geoptimaliseerd. “Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om de ideale verbindingsbewegingen te genereren.”

“De nieuwe functie van directe gegevensoverdracht in de Connected-Machining module biedt extra veiligheid tijdens de gereedschapsinvoer. In plaats van de gebruikelijke handmatige invoer worden de parameters rechtstreeks van hyperMill naar de besturing overgebracht.”

Van virtual naar actual

De drie hyperMill Virtual Machining modules voor de naadloze versmelting van virtuele en reële werelden vormen de kern van een veilige simulatieoplossing.

In Center worden reële bewerkingssituaties met de machine en de besturing virtueel weergegeven en gesimuleerd op basis van NC-code.

In de Optimizer module zorgen krachtige optimalisatie-algoritmen voor een efficiënte meerassige bewerking. De beste plaatsing voor een optimale bewerking wordt automatisch geïdentificeerd.

De module Connected Machining maakt diepgaande netwerkinteractie en synchronisatie met de machine mogelijk.

Slimme uitlijning onderdelen

HyperMill Best Fit, de tool om onderdelen intelligent en in realtime uit te lijnen in CAM, maakt efficiëntere en economischere bewerkingen mogelijk.

Het niet-uitgelijnde onderdeel op de machine wordt met behulp van 3D-meting afgetast, waarna de meetpunten in de vorm van een meetrapport naar de CAM worden gestuurd.

Vervolgens past hyperMill Best Fit de NC-code exact aan de werkelijke positie van het onderdeel aan. De aangepaste NC-code wordt daarna in de virtuele machine gesimuleerd op de werkelijke opspansituatie en automatisch geoptimaliseerd.

Bewerkingsstrategieën

Bewerkingsstrategieën voor 2,5D-, 3D-, HSC-, freesdraai- en 5-assige toepassingen bieden optimale oplossingen voor productiesituaties.

5-assige radiale bewerking biedt verbeteringen in de CAM-software voor de productie van blaasvorm matrijzen.

Met de nieuwe aanzetstrategie ‘Vloeiend equidistant’ is het nu ook mogelijk om voor verticale en moeilijke gebieden gereedschapsbanen met constante aanzetten aan te maken.

Zo kunnen deze gebieden worden geïntegreerd in de overige bewerkingen en in één stap worden bewerkt. Zo wordt overgangsvrije bewerking in zeer hoge oppervlaktekwaliteit gegarandeerd.

Ondersnijdingsdetectie

Een nieuwe ondersnijdingsdetectie herkent automatisch ondersnijdingen en past desgewenst de bewerking aan. Daardoor kunnen ondersnijdingen zonder handmatige inspanning worden overgeslagen. Het is niet langer nodig extra zones te creëren.

Een speciale modus voor 3-assige machines vereenvoudigt het gebruik van radiale bewerking op deze machines aanzienlijk. De ‘Smooth Overlap’-functie kan voor het algemene freesgebied worden gebruikt, dus zonder een beperkende curve te kiezen.

Deze zachte overlapping versmelt bijvoorbeeld de overgangen tussen twee oppervlakken die in verschillende bewerkingsrichtingen zijn gefreesd. Hierdoor ontstaan optimaal overgangsvrije oppervlakken.

Sneller, eenvoudiger programmeren

Twee nieuwe functietypes vergemakkelijken en versnellen het programmeren van draaiprocessen. De componentgebieden voor het draaien of insteken worden betrouwbaar gedetecteerd, gestructureerd en weergegeven.

HyperMill splitst daarbij automatisch de gedetecteerde features op in verschillende gebieden, die vervolgens gedraaid, stekend of met beide technologieën kunnen worden bewerkt.

Dit bespaart de gebruiker veel tijd bij het selecteren van contouren en het programmeren, terwijl bovendien alle gedetecteerde contouren volledig toegankelijk zijn.

Met behulp van de Virtual-tool en macrotechnologie kan de gebruiker componenten met slechts enkele muisklikken automatisch programmeren.

Bewerkingen hoofd-, subspindel

Eenvoudige programmering van hoofd- en subspindelbewerkingen

HyperMill biedt nu ook de mogelijkheid om tweezijdige bewerkingen op machines met een hoofd- en subspindel te programmeren. De bewerkingsjobs worden onder ‘Hoofdspindel’ en ‘Subspindel’ geprogrammeerd en zo toegewezen aan de betreffende bewerkingszijde.

De component of het stafmateriaal kan, met of zonder afsteken, worden overgebracht met de nieuwe overdrachtsjob. De NC-uitvoer van de hoofdzijde, subzijde en componentoverdracht vindt plaats in een consistent NC-programma met een machinemodel en een postprocessor.

Voor wat betreft deze mogelijkheid: bij release 2022.1 worden machines van het type DMG Mori CTX ondersteund. Andere fabrikanten en machinetypen zullen volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven