Ga naar hoofdinhoud

CAM in netwerkproductie tijdens EMO

Draaien en frezen in één CAM-software (foto: Open Mind).

HyperMill wordt door Open Mind gepositioneerd als een vitale bouwsteen in de digitalisering van procesketens. Dit sinds de CAD/CAM-ontwikkelaar begin 2022 MES-fabrikant Hummingbird heeft overgenomen. Open Mind legt tijdens EMO 2023 de focus op draaien, frezen en het belang van CAM-software en MES in netwerk-productieomgevingen.

Het thema Connected Manufacturing staat ook op de agenda tijdens de EMO onder het motto „Create the future of manufacturing together”. Hierbij wordt de belangrijke rol van het CAM-systeem in een netwerk-productieomgeving benadrukt.

Open Mind presenteert zich in september in Hannover met een grotere en meer mediatechnisch opgewaardeerde stand, in vergelijking tot voorgaande jaren. Dit omdat het bedrijf zich “bewust is van het enorme belang van ’s werelds toonaangevende beurs voor productietechnologie”.

Live demo’s

De frees- en draaitechnologieën van hyperMill zullen op de 150 m2 grote beursstand worden getoond tijdens live demonstraties op een Grob G350T frees-draaimachine.

De live demo’s omvatten ook frezen, boren en haakse kop ondersteuning, evenals het gebruik van een virtuele machine om de bewerking van afgewerkte NC-code te simuleren.

HyperMill Turning Solutions omvat technologieën voor draaien, draaifrezen, freesdraaien en kunnen daarom worden gebruikt voor alle overeenkomstige machineconfiguraties.

De demonstraties van Open Mind zullen ook automatiseringsoplossingen laten zien die het maken van foutloze NC-programma’s eenvoudiger en sneller maken, aldus het bedrijf.

Voorbeelden uit vele sectoren

Om geoptimaliseerde bewerking tastbaar te maken, toont Open Mind wederom een groot aantal demonstratieonderdelen op haar stand.

Voorbeelden van industrieën waar hyperMill wordt gebruikt, variëren van gereedschap- en matrijsbouw tot lucht- en ruimtevaart en medische technologie.

Er zullen ook componenten te zien zijn voor apparatuur in de semi-conductorindustrie. Deze componenten moeten voldoen aan bijzonder hoge eisen op het gebied van maatnauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit.

Educatieve show jongeren

Tijdens de EMO is er ook een speciale educatieve show van de Nachwuchsstiftung Maschinenbau voor jonge werktuigbouwkundigen, waar Open Mind als samenwerkingspartner  aan deelneemt.

Deze show, in hal 8, zal naar verwachting meer dan 3.500 studenten aantrekken. Ook zijn zo’n 1.500 trainers en docenten uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Hier krijgt de nieuwe generatie de kans om CAM-systeem hyperMill uit de eerste hand te bekijken en het praktische belang ervan voor de procesketen te begrijpen.

EMO Hannover

Bezoekers kunnen tijdens de EMO, van 18 tot 23 september 2023 in Hannover, alles te weten komen over de hyperMill CAD/CAM suite. Open Mind staat in hal 9, stand A05.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven