Buren investeren allebei in Hedelius T7 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Buren investeren allebei in Hedelius T7

De T7 van Hedelius is geschikt voor werkstukken met een diameter tot 1.100 mm en een hoogte tot 1.000 mm (foto: Hedelius)

Onafhankelijk van elkaar, en met verschillende argumenten, hebben twee naast elkaar gelegen bedrijven op het industrieterrein van Bunnik geïnvesteerd in een Tiltenta T7 bewerkingscentrum van Hedelius. De T7 is veelzijdig in te zetten dankzij de universele bewerkingsmogelijkheden in combinatie met een hoge stabiliteit en nauwkeurigheid.

Draai- en freeswerk, algemene machinebouw en reparatie vormen de activiteiten van Van Raak Machinefabriek. In de eigen werkplaats worden ook machines voor o.a. het filtreren en behandelen van afvalwater en proceswater gefabriceerd. De onderneming levert onderdelen aan sectoren als de petrochemie, voedings- en genotmiddelenindustrie, de medische techniek en de fijnmechanische industrie. Met de ingebruikname van het T7 bewerkingscentrum, geleverd door Promas te Maasbree, kon de opspantijd voor veel producten drastisch worden teruggebracht. Dankzij het grote bereik in x-as en de draaitafel met een swingdiameter van 1.100 mm zijn omvangrijke producten zoals pomphuizen in hoogstens twee opspanningen te bewerken. De pendelfunctie, waarbij de bewerkingsruimte in twee compartimenten wordt verdeeld – één voor bewerking, één voor opspanning -, zorgt voor een aanzienlijke productieverhoging.

Nauwkeurig en dynamisch

Famag Machinefabriek, de buurman van Van Raak aan de Regulierenring in het industriegebied ‘De Twaalf Apostelen’ ter Bunnik, is gespecialiseerd in algemene machinebouw en ontwikkeld tooling voor de automotive- en aerospace-industrie. De keuze voor de T7 is bij deze onderneming vooral ingegeven door de hoge nauwkeurigheid en dynamiek van de machine. De T7 wordt onder andere ingezet voor de verspaning van complexe onderdelen uit vol materiaal in één opspanning. Controle vindt plaats op een meetmachine die is goedgekeurd voor het meten van gereedschap en onderdelen voor de JSF. De dynamische vijfassige machine draagt er volgens de bedrijfsleiding aan bij dat de componenten tegen concurrerende prijzen kunnen worden vervaardigd.

Formingstar

Zowel Van Raak als Famag hebben gekozen voor een machine met een vermogen van 22 kW en een maximaal toerental van 12.000 min-1. Het maximale vermogen van deze machine bedraagt 35 kW bij een toerental van 18.000 min-1. Beide machines zijn uitgerust met de Formingstar-besturingssoftware van Hedelius. Deze maakt het voor de operator mogelijk om een optimale combinatie te kiezen van snelheid, precisie en oppervlakteafwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven