‘Buggy-onderdeel virtueel produceren’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Buggy-onderdeel virtueel produceren’

CNC Totaal toont op de TechniShow een prototype van een nieuwe SSV, bekend van de SSV-klasse in de Dakar Rally. Dit om jonge bezoekers enthousiast te maken voor een baan in de verspanende techniek. Het bedrijf laat via virtual reality zien hoe een onderdeel voor deze kleine buggy tot stand is gekomen. Bovendien presenteert CNC Totaal op de TechniShow zijn samenwerking met opleider Verder in Techniek.

“Met behulp van een VR experience laten we zien hoe een onderdeel van deze buggy geproduceerd is. We laten jonge bezoekers hiermee zien hoe ‘sexy’ techniek kan zijn”, zegt Jeroen Thiele, directeur en eigenaar van CNC Totaal uit Ulft. Dat meldt TechniShow.

Met Verder in Techniek

Het bedrijf presenteert verder op de TechniShow onder meer zijn samenwerking met opleider Verder in Techniek. Samen bieden de partijen een versnelde technische praktijkopleidingen aan waarmee in 16 weken wordt opgeleid tot aankomend vakspecialist.

“Komend jaar willen we gezamenlijk scholen in Nederland afgaan. Zo willen we jongeren laten kennismaken met techniek en de Nederlandse maakindustrie vooruithelpen”, vertelt Thiele.

‘Inzetten op brede scholing’

Daarnaast wordt de samenwerking met Van Zanten Staalservice en de Bies Groep belicht. De Bies Groep is in Heerenveen een bedrijfsopleiding gestart, waarin CNC Totaal participeert. “Op de TechniShow laten we zien hoe CNC Totaal samenwerkt met diverse partners en hoe we daarmee inzetten op brede scholing.”

CNC Totaal is gespecialiseerd in procesoptimalisatie, OneCNC CAD-/CAM en “alles wat daarbij komt kijken”. Het gaat om het digitaliseren van processen, maar ook om het omscholen of verder opleiden van personeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven