Ga naar hoofdinhoud

Brakel bombeert realtime met Gasparini

Om panelen van de kantoorwanden naadloos op elkaar aan te laten sluiten maakt Brakel Interieurgroep gebruik van een X-press kantpers van Gasparini. Mede dankzij de realtime aanpassing van de bombering en de Reflex uitverings-compensatie van het C-frame zijn buighoeken binnen 0,5 graad volgens productieleider Frans Makker geen probleem.

De panelen waaruit de scheidingswanden in kantoren worden opgebouwd hebben al gauw een lengte van 2,5 m tot soms wel 4 m. Geringe afwijkingen in de buighoek worden in zo’n geval direct zichtbaar als ontsierende spleten tussen de panelen en dat moet uiteraard worden voorkomen. “De panelen moeten superrecht en superglad zijn”, om het in de woorden van Makker samen te vatten.

 

350 width =

De X-press 100 van Gasparini in actie bij Brakel Interieurgroep bij het buigen van panelen (foto: Marian Oosterink)

 

0,5 graad

Bij Brakel Interieurbouw is om die reden twee jaar geleden gekozen voor een X-press 100 kantpers van Gasparini, in dit geval met een persdruk van 100 ton en een lengte van 4 m. Zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit kan daarmee de gewenste nauwkeurigheid van de buighoek binnen een marge van 0,5 graad worden bereikt.

 

Bombering

Als eerste belangrijke bijdrage aan die nauwkeurigheid noemt Frank Heyerick, area manager Centraal Europa bij Gasparini, de dynamische bombering. Een ander kenmerk van de X-press kantpersen is de uitveringscompensatie van het C-frame, die door Gasparini onder de naam Reflex is gepatenteerd. Op de X-press wordt die uitvering exact gecompenseerd. “Voordeel is dat een proefzetting kan worden uitgevoerd aan een klein plaatje van het betreffende materiaal met dezelfde dikte, zodat geen proefproduct met een breedte van soms wel enkele meters lang verspild hoeft te worden”, voegt Hendrik Wijngaard daaraan toe, directeur van Metall in Zandvoort, de Nederlandse vertegenwoordiger van Gasparini. Zie ook de video hieronder die een X-press in actie laat zien:

 

 

In een komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de X-press afkantpers van Gasparini bij Brakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven