Brabantse maakbedrijven gezocht voor refurbishment • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Brabantse maakbedrijven gezocht voor refurbishment

(foto: Circular Value Center.)

Behalve circulair inkopen en (re)design, biedt refurbishment (re-manufacturing) voor maakbedrijven een tastbaar vertrekpunt om hun circulaire transitie gecontroleerd in te zetten. Voor maakbedrijven in Nood-Brabant is er nu een stap-voor-stap-aanpak om refurbishment te implementeren. Zij kunnen hier kosteloos aan meedoen.

Refurbishment omvat niet alleen het opknappen, maar ook het upgraden van producten, apparaten, machines en productonderdelen om ze daarna weer een nieuw leven te geven. Refurbishment biedt ondernemers dan ook vele kansen.

In Noord-Brabant is een nieuw project gestart met de naam ‘routekaart refurbishment hightech maakindustrie’.

Initiatiefnemers zijn de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en partijen verenigd in het Circular Value Center (CVC).

Circulair ondernemen

Zij hebben een een programma, gericht op het stimuleren van circulariteit en grondstofzekerheid in de hightech maakindustrie. 

“Met de ontwikkeling van een nieuwe routekaart ‘refurbishment in de hightech maakindustrie’ gaan we Brabantse hightech maakbedrijven stap voor stap inzicht bieden in de implementatie van een refurbishment business initiatief”, aldus de partijen.

Inmiddels is een tiental projecten in uitvoering en worden steeds meer inzichten verkregen hoe bedrijven verder geholpen kunnen worden met circulair ondernemen.

Routekaart getoetst

Met de ontwikkeling van de routekaart worden experts en koploperbedrijven in de hightech maakindustrie betrokken die al ervaring hebben met implementatie.

Vervolgens wordt de nieuwe routekaart getoetst op praktische bruikbaarheid bij maakbedrijven die interesse hebben om met refurbishment aan de slag te gaan, stellen zij.

“Succesvolle re-manufacturing- en refurbishment-initiatieven van koplopers in de Brabantse hightech maakindustrie laten zien dat dit daadwerkelijk tot circulaire business kan uitgroeien”, zegt Jan Westra (BOM).

Meer informatie en aanmelden:

Brabantse bedrijven gezocht voor routekaart refurbishment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven