Bouwbedrijf stapt in productie eigen staalconcept • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bouwbedrijf stapt in productie eigen staalconcept

Bouwbedrijf Vrolijk uit Breda stapt in de productie van een eigen staalconcept. Het bedrijf, partner voor de ontwikkeling en realisatie van bouwprojecten, breidt zijn activiteiten uit met de productie van dit staalconcept dat in eigen huis ontwikkeld is. Door het standaard staalconcept nu zelf te gaan produceren, in nog te verwerven productiefaciliteiten, stelt Vrolijk sneller, slimmer en duurzaam te kunnen bouwen.

Het staalconcept is door Vrolijks’ engineeringsafdeling uitgedacht en ontwikkeld om projectteams te voorzien van een hoogwaardige standaard tijdens het bouwen. Deze oplossing onderschrijft de visie van het bedrijf om continu te kijken naar slimmere oplossingen voor de markt.

Vrolijk creëert en realiseert een pand al onder één dak. Met het eigen ontwikkelde, standaard staalconcept kan dat nog slimmer en efficiënter, stelt het bedrijf.

Inzicht, meer controle en flexibiliteit

Het bouwproces wordt versneld omdat al tijdens de eerste fases, zoals tijdens het aanvragen van vergunningen, inzicht, meer controle en flexibiliteit ontstaat.

Daarmee creëert het bedrijf een voorspelbaarder proces, waarin meerdere stappen tegelijk gezet kunnen worden. Ook betekent het gebruik van een nieuwe standaard, dat de bouwmethode altijd gelijk is en dat – na de realisatie – de nazorg vermindert en ook makkelijker is.

Meer grip op bouwproces

“Een goede standaard leidt tot een hogere kwaliteit”, zegt Karel Vrolijk, eigenaar van Vrolijk en initiatiefnemer van Vrolijk Staalconcepten. “Het geeft zoveel meer grip op het gehele bouwproces, vanaf de ontwikkeling, tot inkoop, werkvoorbereiding én de realisatie zelf.”

“Ook klanten weten vooraf wat ze krijgen en kunnen daardoor nog meer kwaliteit verwachten, met minder nazorg of klachten”, vervolgt hij.

Productiefaciliteiten verwerven

Om het staalconcept zelf te gaan produceren, wil Vrolijk productiefaciliteiten in Heijningen verwerven.

De eerste periode gaat vooral benut worden om te onderzoeken hoe deze faciliteiten en productielijnen zo duurzaam en toekomstgericht mogelijk ingericht kunnen worden. Enkele kennisexperts zijn daar intern al mee gestart.

Vrolijk hoopt in het vierde kwartaal van 2022 de eerste pilots te gaan draaien voor de eigen staalconcepten-productie.

Bouwbedrijf Vrolijk

Het bouwbedrijf werkt sinds 2009 op een zo duurzaam mogelijke manier om de CO2-uitstoot te minimaliseren. Vrolijk heeft al diverse projecten gerealiseerd.

Onder de meest recente opleveringen bevinden zich distributiecentra, fabriekshallen, bedrijfsunits, koel- en vrieshuizen en een bioscoop .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven