Boessenkool en Thomassen samen verder • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Boessenkool en Thomassen samen verder

Machinefabriek Boessenkool in Almelo en Thomassen Machining in Rheden zijn met ingang van 27 juni jl. beide eigendom van de Osse Equipment Manufacturing Group. Via de gezamenlijke moedermaatschappij wordt hard gewerkt aan het afstemmen van elkaars sterke punten en competenties; zodanig dat de relaties van beide bedrijven optimaal kunnen profiteren van de extra mogelijkheden als het gaat om machines of machine(delen) in Mammoetformaat.

Thomassen Machining is gespecialiseerd in de fabricage van kleine series van grote apparaten voor met name de energie- en petrochemische industrie zoals bijvoorbeeld grote gasturbinehuizen en compressoren voor elektriciteitscentrales. Het betreft hier grote en zware werkstukken, vrijwel altijd van gietijzer. Ieder individueel product van een serie kan met eigen specificaties worden gemaakt.

 

Machinefabriek Boessenkool is bij uitstek geschikt voor de productie van enkel stuks grote zware machines of machinedelen. Ieder werkstuk wordt apart gemaakt door hoogwaardig gecertificeerde specialisten die aan de machine programmeren en waar wenselijk tijdens het productieproces fine-tunen. De nauwkeurigheden waarmee gewerkt wordt en de praktische engineering knowhow maakt Boessenkool tot specialist voor bijvoorbeeld prototypes van uiteenlopende apparaten, maar ook voor bestuurbare dragers van satellieten voor ruimte onderzoek of gegarandeerd betrouwbare onderdelen voor duurzame apparatuur die in de Olie & Gas industrie gebruikt worden.

 

Thomassen en Boessenkool samen

Zowel Thomassen Machining als Machinefabriek Boessenkool zijn gespecialiseerd in grootverspaning (foto: Thomassen)

 

Zowel Thomassen Machining alsook Boessenkool bestaan al meer dan 100 jaar en hebben beide klanten waarmee al meer dan 40 jaar constructief wordt samengewerkt. CEO ing. E.M. Osse: “Voluit aandacht voor de belangen van de klanten wordt in beide bedrijven dan ook als een vanzelfsprekende toegevoegde waarde ervaren. Ook een no-nonsense cultuur van ‘eenvoudigweg de goede dingen doen’ hebben de bedrijven gemeenschappelijk. En die goede dingen doen ze met bijzonder veel plezier, en natuurlijk ook met gigantisch grote werkstukken tot zo’n 60 ton. Deze mentaliteit is niet allen eigen aan het management maar alle medewerkers hebben het; het zit in de cultuur van beide bedrijven.”

 

Voordeel voor klant 

Middels benchmarking wordt op dit moment best practice gezocht en uitgewisseld. Dat is dus een directe inspiratie voor verbeteringen voor beide partners. Maar uit deze vergelijkingen wordt uiteraard ook scherp gelet op de mogelijkheden waarmee ze elkaar in de toekomst goed kunnen aanvullen. “En zo extra voordeel voor klanten kunnen bieden,” legt CEO ing. E.M. Osse uit. “De verwachting is gerechtvaardigd dat door de verrijking van de aanbodmogelijkheden extra groei van de activiteiten zal ontstaan. Wat vervolgens weer betekend dat er rekening wordt gehouden met nieuwe investeringen.”

 

Beide bedrijven werken voor gerenommeerde klanten die actief zijn op de wereldmarkt en professioneel kritisch zijn op hun toeleveranciers. General Electric, Siemens, Stork, energiemaatschappijen en bedrijven in de petrochemie, (internationale) onderzoekcentra als bijvoorbeeld CERN in Geneve en ESO in Garching. De groep heeft tot nu toe de beschikking over negen CNC carrousel draaibanken (tot maximaal ø 5.500 mm x 4.000 mm), tien CNC freesbanken (tot maximaal 10.000 x 4.000 x 4.000 mm), vier CNC kotterbanken (tot maximaal 4.000 x 4.000 mm) en vijf CNC draaibanken (tot maximaal 1.000 x 6.000 mm).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven