Ga naar hoofdinhoud

Blechexpo 2015 dit jaar dé plaatbeurs

Een demonstratie afkanten door Amada op de Blechexpo 2013 (foto's: Reinold Tomberg)

Van dinsdag 3 november tot en met vrijdag 6 november staat de plaatwerktechnologie centraal tijdens de Blechexpo 2015 in Stuttgart (D). Niet direct naast de deur voor de Nederlandse plaatwerkers, maar zeker de moeite van een bezoek waard.

In de oneven jaren is de Blechexpo Stuttgart (D) een vakbeurs die de plaatwerkbranche niet mag missen. In de even jaren is uiteraard de EuroBlech – denk aan de laatste EuroBlech 2014 in Hannover (D) – hét toonaangevende evenement, maar het is goed zichtbaar dat na de EuroBlech de Blechexpo nu de tweede positie als plaatwerkvakbeurs voor ons werelddeel veroverd heeft.  Alle grote merken zijn vertegenwoordigd in Stuttgart.

LVD demonstreerde tijdens de vorige editie van de Blechexpo de Toolcell wisselaar voor afkantgereedschappen
LVD demonstreerde tijdens de vorige editie van de Blechexpo de Toolcell wisselaar voor afkantgereedschappen

In hal 3 hebben Amada, maar ook Ermaksan en Prima Power grote stands.  In hal 1 vind je de bekende merken als BLM, Bystronic, LVD, Yamazaki Mazak, Salvagnini en Trumpf. In hal 1 vinden we ook de Nederlandse deelnemers SafanDarley en Wila.

4 kW fiber-lasersnijmachine van Mazak op de Blechexpo 2013
4 kW fiber-lasersnijmachine van Mazak op de Blechexpo 2013

Hal 6 is tijdens de beurs een gemengde hal: ook firma’s als Cloos, Fronius, Kuka en Panasonic hebben hier stands. Dit omdat de plaatbeurs Blechexpo gecombineerd wordt met de lasbeurs Schweisstec. Ook hal 7 is een gedeelde hal voor beide beurzen. Plaatstaalleveranciers als ThyssenKrupp, Tata, Salzgitter enzovoort zijn tijdens de Blechexpo te bezoeken in hal 4.

Trumpf  speelt een thuiswedstrijd tijdens de Blechexpo. De hoofdvestiging van Trumpf is immers in Ditzingen (vlakbij Stuttgart)
Trumpf speelt een thuiswedstrijd tijdens de Blechexpo. De hoofdvestiging van Trumpf is immers in Ditzingen (vlakbij Stuttgart)

In een van de komende nummer van Metaal Magazine brengen we een voorbeschouwing van de Blechexpo 2015 in Stuttgart (D). Wilt u dat niet missen? Neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven