Nieuws

BionicSofthand met AI

Festo heeft BionicSofthand gepresenteerd. Dit is een toekomstconcept op het gebied van bionica. Het gaat om een pneumatische grijper met artificial intelligence (AI), die gebaseerd is op de menselijke hand.

Het concept werd geïntroduceerd tijdens de Festo TechTalk, meldt AT Aandrijftechniek.  De vingers bestaan uit buigzame balgstructuren met luchtkamers en andere zachte materialen. Daardoor is de hand licht, flexibel, adaptief en sensitief en kan hij toch een grote kracht uitoefenen.

Grijp- en draaibewegingen

Via AI leert de bionische robothand om in interactie met het brein grijp- en draaibewegingen te maken, die onafhankelijk van elkaar kunnen opereren, zoals de menselijke hand dat doet.

De Bionic SoftHand wordt pneumatisch aangestuurd, zodat hij veilig en direct kan samenwerken met mensen. De hand van Festo zal te zien zijn op de Hannover Messe.

Integrated Industry

Artificial intelligence en de samenwerking tussen mens en machine zijn de belangrijkste onderwerpen van de automatisering van de toekomst. Het motto van Hannover Messe 2019 is dan ook ‘Integrated Industry – Industrial Intelligence’.

Lees de voorbeschouwing op de Hannover Messe in Metaal Magazine nummer 2. Deze verschijnt op 8 maart.

Bekijk de Bionic Softhand van Festo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven