Binnenkort eerste prototype Twentse auto • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Binnenkort eerste prototype Twentse auto

Begin dit jaar presenteerde Avions Voisin zich als een nieuwe Twentse autofabriek. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en het bedrijf heeft niet stilgezeten. De naam van de eerste auto wordt Voisin – AJT. Het levensgrote model van deze auto werd onlangs gepresenteerd tijdens de voorlichtingsdagen van de Universiteit Twente (UT) in Enschede.

Avions Voisin is een jonge onderneming die een auto op de markt zet, ontworpen naar de individuele wensen van de koper. In het voorjaar van 2010 volgt een prototype van de auto.

 

Samenwerking  UT

De UT speelt een grote rol in de Twentse autofabriek die is opgezet door twee Delftse ingenieurs. Avions Voisin verzorgt aan de faculteit Construerende Technische Wetenschappen het mastervak automotive design. En UT-studenten kunnen hun bachelor- of masteropdracht doen in de autofabriek. Dat is de kern van de samenwerkingsovereenkomst tussen Avions Voisin en de UT. De autofabriek bevindt zich vlak bij de campus, op de voormalige Vliegbasis Twenthe.

 

Avions Voisin

Avions Voisin richt zich op de E-klasse, consumentenauto’s uit het duurdere segment, vergelijkbaar met de Audi A6 en de BMW 5-serie. De Voisin – AJT is de eerste auto in dit segment die in Nederland wordt gemaakt. Er zullen er vijftig tot tweehonderd stuks per jaar worden gebouwd. Door deze kleine aantallen kan de auto aangepast worden aan de specifieke wensen van de klant. De binnenkant van de auto kan helemaal naar eigen smaak ingericht worden. Zelfs de carrosserie kan aangepast worden.

 

Geen matrijs

Om op een slimme manier kleinschalige productie mogelijk te maken, maakt het bedrijf de carrosserie uit vlakke platen. Doordat er geen matrijs gebruikt wordt, brengt dit een kostenbesparing met zich mee. Daarnaast wil Avions Voisin dat deze auto op alle gebieden zo exclusief mogelijk wordt. Zo is er bijvoorbeeld bij het instappen geen drempel, komt de uitlaat aan de voorkant en heeft Avions Voisin een bijzonder koelsysteem ontworpen. De verkoopprijs van de Voisin-AJT zal uitkomen rond de 75.000 euro.

 

(bron: UT Twente)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven