Bimatec Soraluce assembleert multifunctionele machine in Limburg a.d. Lahn • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bimatec Soraluce assembleert multifunctionele machine in Limburg a.d. Lahn

Een kijkje in een multifunctionele F-MT machine van Bimatec Soraluce (foto's: Reinold Tomberg)

Opvallend tijdens een wandeling door de hallen van Bimatec Soraluce in Limburg a.d. Lahn (D) is dat er machines geassembleerd worden. Uitgaande van machinecomponeten die aangeleverd worden vanuit Spanje en aangevuld met Duitse machine-onderdelen bouwt Bimatec Soraluce zelf de F-MT multifunctionele draai-, frees- en slijpmachine. Metaal Magazine zag de machines in opbouw tijdens de huisbeurs deze week bij Bimatec Soraluce.

Voor Soraluce is dit met een X-as van 4 m een compacte machine. Het bereik over Y en Z bedraagt respectievelijk 1,3 m en 1,6 m. Deze machine is bedoeld voor compleetbewerken. De in het machinebed geïntegreerde draaitafel is ook inzetbaar als draaistation.

Een F-MT machine in opbouw in Limburg a.d. Lahn (D)
Een F-MT machine in opbouw in Limburg a.d. Lahn (D)

Dit machinetype – met een vast bed en een beweegbare machinekolom achter de machine – is populair in ons land. Mark Schoofs van Laagland (de Nederlandse vertegenwoordiging voor Bimatec Soraluce): ‘’Bijzonder van deze machine is de gietijzeren machineconstructie. Elders zie je gelaste machineframes. Met deze machine kun je dus zwaarverspanen’’.

Binnenkort in Metaal Magazine een artikel over de service-mogelijkheden van Bimatec Soraluce van Limburg a.d. Lahn. Wilt u dat artikel niet missen, neem dan mu een abonnement.

Abonnees van Metaal Magazine kunnen hier onze fotoreportage van het bezoek aan Bimatec Soraluce bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven