Bies investeert in twee Doosan vijfassers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bies investeert in twee Doosan vijfassers

Bies heeft onlangs in twee VC630/5AX vijfassers van Doosan geinvesteerd (foto: Bies)

 “Vijfassige bewerkingscentra zullen een steeds grotere rol gaan spelen in de metaalindustrie”, vertelt Gerk Kooi, directeur van Bies uit Marum. Bies investeerde onlangs in twee VC630/5AX vijfassige bewerkingscentra van Doosan.

”Complexe producten zijn met een vijfasser sneller en nauwkeuriger te frezen en je hebt er minder vakkennis voor nodig. Immers het overzetten naar een andere machine vraagt om veel meer kennis van de bewerkingsstrategie en opspanning. Bij een vijfassige bewerking wordt de nauwkeurigheid van het product bepaald door de nauwkeurigheid van de machine. Bij een kleine serie is daardoor de foutmarge binnen de reeks ook veel kleiner”, licht Gerk Kooi toe. “De drie-assige bewerkingscentra zetten we daarnaast steeds meer in voor nulseries en prototypes. Maar ook daar zetten we vaak een vierde as in, zodat we minder hoeven om te spannen.”

Vijftien Doosan machines

Bies beschikte al over Doosan VC630/5AX machines met kantelbare en roterende tafel, Big Plus spilopname met een toerental van 12.000 min-1. “Deze simultaan werkende vijfassers voldoen geheel aan onze wensen. Met meer dan vijftien Doosan machines in huis, was de keuze daarom snel gemaakt.” Voor de programmering van de bewerkingscentra maakt Bies gebruik van OneCNC en SolidCAM.

Dormac

Dormac CNC Solutions uit De Goorn die de verkoop en service van de Doosan machines in Nederland verzorgt, levert de machines zowel met een Fanuc 31i-A5 met AI Nano, Siemens 840 of een Heidenhain iTNC 530 besturing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven