Bewo meet op topsnelheid • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bewo meet op topsnelheid

Tijdens de persbijeenkomst van de beurzen Tube en Wire, vorige week in Bosch en Duin, gaf Bewo Cutting Systems, als exposant op de Tube, ook acte de présence. Op de Tube 2012 toont Bewo de SCF90 Sigma die als innovatie optisch kan meten met een snelheid van 7.000 buizen per uur, individueel per stuk gemeten.

De SCF90 Sigma is een volledig geautomatiseerde machine voor massaproductie,” legt Ton Vugts, Sales Engineer bij Bewo Cutting Systems uit. “De machine kan zagen, ontbramen, optisch meten en stapelen. Zonder optisch meten kan dit zelfs met een output van meer dan 8.500 buizen per uur. Dat is onder andere mogelijk omdat de machine door servomotoren wordt aangedreven, met een snelheid van 4 meter per seconde. Deze bij Bewo ontwikkelde unieke transporttechnologie is sneller en nauwkeuriger in vergelijking met een rollentransport. Zo is deze machine binnen 0,1 seconden op topsnelheid.”

 

Bewo op de Tube 2010

De SCF90 Sigma was ook al op de Tube 2010 te zien, inclusief robot. Nu is de machine uitgebreid met het optische meetsysteem (foto: Reinold Tomberg)

 

De noviteit van de machine op de Tube is het optisch meten. Dit gebeurt met een nauwkeurigheid van +/- 0,1 mm. Het zagen gebeurt met een positioneringsnauwkeurigheid van 0,05 mm. Overigens kan de SCF90 Sigma door alleen te zagen een output leveren van 15.500 producten. De hoge output komt omdat er zes buizen tegelijkertijd worden gezaagd.

 

Vugts uitte ook nog wat zaken over de markt waarin Bewo zich begeeft. “In Europa en Noord-Amerika verkopen we 95% van de meeste machines als vervanging van oudere machines. Onze groeimarkten zijn vooral Mexico, Turkije, Maleisië, Korea, Thailand en Japan. Ook de BRIC-landen worden belangrijke afzetmarkten voor ons.”

 

Vugts ziet echter wel verschillen in culturen: “In China zijn onze machines wat moeilijker te verkopen. Daar denken ze met 100 mensen met een elektrisch handzaag goedkoper uit te zijn. Maar in India pakken ze de rekenmachine erbij en zien ze dat onze machines op termijn wel zeker voor de laagste kosten per product zijn gemaakt, uiteindelijk zal dit ook in China wel duidelijk worden. Onze focus ligt op klantgerichte oplossingen op basis van basisconcepten zodat de kosten per product zo laag mogelijk zijn.”

 

Sinds 2009 maakt Bewo Cutting Systems onderdeel uit van de Nivora Holding, waarin zich ook de bedrijven Safan en Darley bevinden. Bij de Nivora Holding werken zo’n 200 mensen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven